«Δαίμονες» διά χειρός Πέτερ Στάιν τον Ιούλιο στην Αθήνα
Δώδεκα ώρες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η παράσταση των «Δαιμόνων» που θα παρουσιάσει ο καταξιωμένος Γερμανός σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν, στις 3 και 4 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το έργο βασίζεται στο μυθιστόρημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Οι δαιμονισμένοι».
Δώδεκα ώρες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η παράσταση των «Δαιμόνων» που θα παρουσιάσει ο καταξιωμένος Γερμανός σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν, στις 3 και 4 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Το έργο βασίζεται στο μυθιστόρημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Οι δαιμονισμένοι». Μέσα από την παράσταση, ο Στάιν μεταφέρει στη σκηνή τις γυμνές αλήθειες της βαθύτερης ανθρώπινης φύσης, που αναδύονται στο κορυφαίο μυθιστόρημα-τραγωδία του Ρώσου συγγραφέα.
Με ένα θίασο 30 Ιταλών ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους και η σύζυγους του Στάιν, Μανταλένα Κρίππα, ο σκηνοθέτης επιχειρεί να αναδείξει, μέσα από τα πάθη των ηρώων και τη διαφθορά μιας εποχής, διαχρονικά ερωτήματα για την πολιτική, τη θρησκεία, το ρόλο της διανόησης και την έννοια του ηθικού χρέους.
O Στάιν στήνει τους συνολικής διάρκειας δώδεκα ωρών «Δαιμονισμένους» σε ένα σκηνικό και με κοστούμια πρόβας, δίνοντας προτεραιότητα στον λόγο. Aνάμεσα στα μέρη της παράστασης μεσολαβούν τέσσερα 15λεπτα διαλείμματα αλλά και φαγητό- .
Η παράσταση θα ανέβει στη σκηνή της Πειραιώς 260. Θα αρχίσει στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 11 το βράδυ, αλλά θα μεσολαβήσουν διαλείμματα συνολικής διάρκειας τριών ωρών.
Η παράστασει θα ταξιδέψει στη Ρώμη και σε άλλες ιταλικές πόλεις, καθώς και στο Αμστερνταμ, στη Νέα Υόρκη και αλλού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αργεντινή: Η υπηρεσία αναπηρίας «πληρώνει» τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος της αδελφής του Μιλέι
- Κεντάκι: Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε χημικά
- Φως στο Τούνελ: Οι θεωρίες του γιου της Ελένης Παπαδοπούλου για τη φονική πυρκαγιά
- Φως στο Τούνελ: «Πουλούσε το σπίτι χωρίς να του ανήκει» – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου
- Ρωσία: Επιδρομή ουκρανικών drones σε λιμάνι και αγωγό αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
- Περού: Τουλάχιστον 15 τραυματίες και πληροφορίες για νεκρό σε σύγκρουση τρένων καθ’ οδόν προς το Μάτσου Πίτσου



