
Ηρακλής τεσσάρων… Αστέρων «βούλιαξε» την Τρίπολη με το εκπληκτικό 4-0
Ένας επιβλητικός Ηρακλής έκανε... βόλτα στην Τρίπολη, καθώς «καθάρισε» με 4-0 τον Αστέρα και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Ο «Γηραιός» ήταν κυρίαρχος από την αρχή του αγώνα και δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο από τους αρκάδες, που έκαναν ίσως το χειρότερο εφετινό παιχνίδι τους. Ο Ηρακλής μπήκε αποφασισμένος και ουσιαστικά ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να παίξουν τον ρόλο του κομπάρσου.
2
Ένας επιβλητικός Ηρακλής έκανε… βόλτα στην Τρίπολη, καθώς «καθάρισε» με 4-0 τον Αστέρα και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Ο «Γηραιός» ήταν κυρίαρχος από την αρχή του αγώνα και δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο από τους αρκάδες, που έκαναν ίσως το χειρότερο εφετινό παιχνίδι τους.
Ο Ηρακλής μπήκε αποφασισμένος και ουσιαστικά ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να παίξουν τον ρόλο του κομπάρσου. Με δυνατή μεσαία γραμμή και έχοντας τους Κονέ, Μιλάνο και Γιάκομπ σε μεγάλη μέρα οι φιλοξενούμενοι έδειξαν απ την αρχή τα «δόντια» τους.
Στο 13 ο Παπαζαχαρίας είχε μια κεφαλιά από καλή θέση λίγο άουτ, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Γιάκομπ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ήταν φανερό ότι η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει με ορθόδοξο τρόπο στον Τσέζαρεκ.
Οι Ρίος και Βίλτσες επιχείρησαν πολλές σέντρες από τα πλάγια, αλλά οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων εύκολα ή δύσκολα καθάριζαν τις φάσεις.
Εγινε το… Κονέ
Ο Ηρακλής θα μπορούσε να βάλει τις βάσεις για την νίκη από το 38 αλλά ο Κονέ αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Αργυρόπουλο. Οι αρκάδες φάνηκαν να ξυπνάνε στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τους Μπαστία και Σέζαρεκ να γίνονται απειλητικοί για την εστία του Φερνάντεζ.
Ο Κονέ πάντως φρόντισε να πάρει την εκδίκησή του στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς στο 56 με εξαιρετικό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στην δεξιά γωνία του Αναστασόπουλου.
Ο «Γηραιός» πλέον δεν σταμάταγε με τίποτα, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Μιλάνο ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Γιάκομπ από τον Λαζαρίδη.
Ο Αστέρας φάνηκε να είχε παραδώσει… πνεύμα με τον κόσμο τις εξέδρες να αποδοκιμάζει παίκτες και διοίκηση, με αφορμή και τα σενάρια για συγχώνευση της ομάδας.
Ο Βλάχος προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα αλλά με το 0-3 στην πλάτη της ομάδας του ήταν αδύνατο για τον Αστέρα να ανατρέψει την κατάσταση.
Το «κερασάκι» στη μεγάλη νίκη του Ηρακλή έβαλε ο Γιάκομπ ο οποίος στο 72 πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τέταρτο της ομάδας του.
Το φιλμ του αγώνα…
4 Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Πίτου Γκαρσία έκανε ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά, λίγο πριν περάσει την τελική γραμμή, έκανε τη σέντρα με τη μπάλα να περνάει παράλληλα με το τέρμα, αλλά να μην υπάρχει παίκτης του Ηρακλή για να την σπρώξει στα άδεια δίχτυα!
13 Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Παπαζαχαρίας έπιασε τη γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής του Αστέρα και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω απο το δεξί δοκάρι του Αναστασόπουλου.
20 ΓΚΟΛ 0-1: Ο Μάρα ετοιμάστηκε να εκτελέση φάουλ έξω από την περιοχή του Αστέρα, τελικά έστρωσε τη μπάλα στον Γιάκομπ, ο οποίος με ένα πολύ δυνατό δεξί σουτ έστειλετη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αναστασόπουλου.
22 Αναγκαστική αλλαγή του διαιτητή με τον Μάριο Λαμπρόπουλο (σύνδεσμος Ηλείας) να παίρνει τη θέση του Μιχάλη Κουκουλάκη, ο οποίος έπαθε θλάση και δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα.
38 ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Αργυρόπουλος μάρκαρε τον Κονέ μέσα στην περιοχή και ο Λαμπρόπουλος υπέδειξε πέναλτι.
39 ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Κονέ εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο Αναστασόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.
40 Με την εκτέλεση του κόρνερ από αριστερά, ο Γιάκομπ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
45 Διπλή ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν αρχικά ο Φερνάντεζ απέκρουσε δύσκολα σε κεφαλιά του Μπαστία μέσα από την περιοχή, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Σέζαρεκ σούταρε μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να κοντράρει πάνω σε σώματα.
56 ΓΚΟΛ 0-2: Εξαιρετική ενέργεια του Κονέ έξω από την περιοχή του Αστέρα, ο παίκτης του Ηρακλή απέφυγε τον αντίπαλό του με ντρίμπλα και με ένα εντυπωσιακό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Αναστασόπουλου.
58 ΠΕΝΑΛΤΙ: Σέντρα του Μιλάνο από τα αριστερά, ο Λαζαρίδης τράβηξε από το χέρι τον Γιάκομπ και ο Λαμπρόπουλος υπέδειξε πέναλτι.
59 ΓΚΟΛ 0-3: Εκτέλεση του πέναλτι από τον Μιλάνο, η μπάλα στα δίχτυα.
69 Ο Μιλάνο μπήκε στην περιοχή του Αστέρα από αριστερά, έκανε τη χαμηλή σέντρα, ο Γιάκομπ έκανε το κοντινό πλασέ, αλλά την τελευταία στιγμή, ο Λαζαρίδης έβαλε την κόντρα και έσωσε τον Αστέρα από τέταρτο γκολ.
71 ΓΚΟΛ 0-4: Καταπληκτική ενέργεια του Μιλάνο από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Γιάκομπ με προβολή πάνω στη γραμμή του τέρματος πέτυχε το 0-4!
82 Ο Πίτου Γκαρσία έβγαλε κάθετγ πάσα στον Μιλάνο, αυτό έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου) – Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Κίτρινες: Μπαρτολίνι, Λαζαρίδης, Σέζαρεκ – Γκαρσία, Παπαζαχαρίας
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος (65 Καούνος), Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Καρέρα, Βίλτσες, Ρίος Ίντερ (62 Ουντότζι), Έντερ, Σέζαρεκ (75 Ρόκας).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Φερνάντεζ, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Κατσαμπής (83 Σαρακατσάνος), Λέκι, Κάρλος Σέζαρ, Μάρα, Πίτου Γκαρσία (77 Ριμόλντι), Κονέ, Γιάκομπ, Μιλάνο (87 Γιάντσης).
* Στο 21ο λεπτό, αμέσως μετά το γκολ του Ηρακλή, ο διαιτητής της αναμέτρησης Κουκουλάκης αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον 4ο, Μάριο Λαμπρόπουλο του συνδέσμου Ηλείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 13 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)
