
Ανικανοποίητοι έμειναν Ηρακλής και Λεβαδειακός από το 1-1 του Καυτανζογλείου
Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Ηρακλής και Λεβαδειακός στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία τη 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ στο Καυτανζόγλειο. Αμφότεροι, όμως, δεν νιώθουν ευχαριστημένοι που πήραν από ένα βαθμό, αλλά επειδή έχασαν δύο. Και στην βαθμολογική κατάσταση που βρίσκονται αυτό που τους... σώσει δεν είναι οι ισοπαλίες, αλλά οι νίκες. Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, με πολλές κίτρινες κάρτες και τον Παμπορίδη να χάνει τον έλεγχο σε πολλές περιπτώσεις.
2
Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Ηρακλής και Λεβαδειακός στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία τη 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ στο Καυτανζόγλειο. Αμφότεροι, όμως, δεν νιώθουν ευχαριστημένοι που πήραν από ένα βαθμό, αλλά επειδή έχασαν δύο. Και στην βαθμολογική κατάσταση που βρίσκονται αυτό που τους… σώσει δεν είναι οι ισοπαλίες, αλλά οι νίκες. Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, με πολλές κίτρινες κάρτες και τον Παμπορίδη να χάνει τον έλεγχο σε πολλές περιπτώσεις.
Ο Βαγιέχο έπιανε… πουλιά στον αέρα
Ο Ηρακλής ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όμως έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Βαγιέχο, ο οποίος σε τέσσερις περιπτώσεις έδειξε τα αντανακλαστικά του. Στο 10 ο «Γηραιός» έχασε διπλή ευκαιρία με ψαλιδάκι του Κονέ και τον Επστάιν, αφού είπε «όχι» ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού.
Στο 28 έκανε το ίδιο σε κεφαλιά του Γιάντση (ξεκίνησε από θέση οφσάιντ), βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ, ενώ στο 38 έδιωξε σε κόρνερ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κονέ. Τρία λεπτά νωρίτερα ο Μάρα είχε σουτάρει ελάχιστα άουτ.
Σούταρε από το… σπίτι του και 0-1
Ο Λεβαδειακός δεν υπήρχε στο πρώτο μέρος και δεν είχε ανησυχήσει σε καμία περίπτωση τον Φερνάντεζ. Το έκανε μια και καλή στο 50. Από το… πουθενά οι Βοιωτοί προηγήθηκαν στο σκορ.
Ο Γκονζάλες αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του Ηρακλή έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ και έστειλε την μπάλα στο βάθος της κυανόλευκης εστίας κάνοντας το 0-1, που φυσικά και ήταν… μαγική εικόνα.
Εδωσε πέναλτι και το πήρε πίσω
Ο Ηρακλής πίεσε, με ανορθόδοξο, όμως τρόπο για να πετύχει κάποιο γκολ, ο Λεβαδειακός αντιστεκόταν, τα νεύρα είχαν χτυπήσει κόκκινο, ο Παμπορίδης είχε χάσει τον έλεγχο και φτάσαμε στη φάση του 70 που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Ο Μασάντο κόβει καθαρά τη μπάλα από τον Μάρα, με τον Ρουμάνο εν συνεχεία να πέφτει πάνω στον Ουρουγουανό αμυντικό και να σωριάζεται στο έδαφος.
Ο Παμπορίδης έδειξε πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να… ωρύονται και δικαιολογημένα, αφού δεν υπήρχε παράβαση. Μετά από λίγα λεπτά και κατόπιν διαβουλεύσεων με τον τέταρτο διαιτητή Μάνταλο, ο ρέφερι από την Πιερία ανακάλεσε την απόφασή του, με συνέπεια να διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι!
Νέες διαμαρτυρίες
Παράλληλα, οι άνθρωποι του Ηρακλή διαμαρτυρήθηκαν γιατί ενώ προηγουμένως ο Παμπορίδης είχε δείξει κίτρινη κάρτα στον Μουλόπουλο που αν και τραυματίας δεν ανέβηκε στο αυτοκινητάκι – φορείο ώστε να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, δεν έκανε το ίδιο σε ανάλογη περίπτωση με τον Αμπουμπακάρι που και αυτός αποχώρησε περπατώντας και κάνοντας την… κλασική καθυστέρηση.
Προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια με τους οπαδούς του «Γηραιού» να έχουν διάθεση να μπουν μέσα, οι δυο πάγκοι είχαν αντεγκλίσεις με συνέπεια να αποβληθούν ο μεν Φανάρας για τον Ηρακλή και ο δε Τόσκας για τον Λεβαδειακό. Οι δυό τους μάλιστα πιάστηκαν στα χέρια στη φυσούνα και τους χώρισαν οι ψυχραιμότεροι.
Κονέ… με την ισοπαλία
Επιστρέφοντας στα του αγώνα ο Ηρακλής κατάφερε στο 81 να σώσει τουλάχιστον τον έναν βαθμό με γκολ του Κονέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Λεβαδειακού μετά από κόρνερ του Μάρα. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, ούτε σημειώθηκε κάποια σημαντική φάση, αν και ο Ηρακλής ζήτησε ένα πέναλτι σε σουτ του Παπαζαχαρία με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Αλεξίου, αλλά τον Παμπορίδη να μην βλέπει κάτι το μεμπτό.
Το φιλμ του αγώνα…
10 Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Ηρακλή, όταν ο Κονέ έπιασε ανάποδο ψαλίδι από το ύψος του πέναλτι, ο Βαγιέχο απέκρουσε, ο Επστάιν πήρε το «ριμπάουντ» και με καρφωτή κεφαλιά προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, αλλά αυτή τη φορά ο πορτιέρο του Λεβαδειακού μπλόκαρε σταθερά!
28 Σέντρα του Μάρα από δεξιά, ο Γιάντσης με εντυπωσιακό άλμα πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού, αλλά ο Βαγιέχο για άλλη μια φορά κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.
35 Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή, όταν ο Μάρα βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού και στον άξονα, έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Βαγιέχο.
39 Εκτέλεση φάουλ του Κονέ από πολύ καλή θέση, η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, αλλά ο Βαγιέχο πετάχτηκε στη δεξιά γωνία
του και έδιωξε για άλλη μια φορά με εντυπωσιακό τρόπο!
46 Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό, όταν σε μακρινό σουτ του Μπάρκογλου, ο Φερνάντεζ έπεσε και μπλόκαρε.
50 ΓΚΟΛ 0-1: Εκπληκτικό γκολ για τον Λεβαδειακό, όταν ο Γκονζάλες έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ περίπου από τα 35 μέτρα, η μπάλα διέγραψε ψηλοκρεμαστή τροχιά, πέρασε πάνω από τον Φερνάντεζ -που είχε κάνει μερικά βήματα έξω από την εστία του- και προσγειώθηκε στα δίχτυα του Ηρακλή.
51 Σέντρα του Επστάιν από αριστερά, ο Μάρα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βαγιέχο.
53 Νέα σέντρα του Μάρτος από δεξιά, ο Γιάντσης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα και πάλι δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λεβαδειακού.
58 Καλό σουτ του Μάρα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα στον Βαγιέχο.
62 Δυνατό σουτ του Μιλάνο έξω από την περιοχή, ο Βαγιέχο έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.
70 Ο Μάρα προσπάθησε να μπει στην περιοχή του Λεβαδειακού, ο Μασάδο απομάκρυνε τη μπάλα, στη συνέχεια ο παίκτης του Ηρακλή έπεσε πάνω στον αμυντικό και αρχικά ο Παμπορίδης έδειξε πέναλτι! Λίγο αρηγότερα, όμως, ο διαιτητής διόρθωσε το λάθος του και πήρε πίσω την απόφασή του.
81 ΓΚΟΛ 1-1: Εκτέλεση φάουλ του Κομπαγιάσι από αριστερά (σαν κοντινό κόρνερ), η μπάλα ύστερα από κόντρες στρώθηκε στον Κονέ και με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Λεβαδειακού ισοφάρισε το σκορ.
88 Εκτέλεση φάουλ του Κομπαγιάσι από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Παπαζαχαρία, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε απλωμένο χέρι αμυντικού και βγήκε κόρνερ, αλλά ο Παμπορίδης δεν θεώρησε ότι υπήρξε πέναλτι.
95 Ο Αγκάλι έκλεψε και έβγαλε τον Λεβαδειακό στην κόντρα, όμως, την τελευταία στιγμή ο Παπαζαχαρίας έκοψε τη μπάλα.
Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)
Κίτρινες: Ηλιάδης, Κονέ, Μάρα – Αμπουμπακάρι, Μπάρκογλου, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μπεγκόνια, Γκονζάλες, Βαγιέχο, Αλεξίου
ΗΡΑΚΛΗΣ (Γ. Μπουμπένκο): Φερνάντες, Παπαζαχαρίας, Λέκι, Μάρτος (85 Παπαστεργιανός), Γιαννούλης, Ηλιάδης (75 Κομπαγιάσι), Πίτου Γκαρσία, Κονέ, Επστάιν (56 Μιλάνο), Μάρα, Γιάντσης.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δ. Φαράντος): Βαγιέχο, Μουλόπουλος (61 Αλεξίου), Κόλτζος, Μασάντοο, Ζησόπουλος, Μπεγκόνια, Ταραλίδης, Αμπουμπακάρι (64 Μαρτορέλ), Γκονζάλες, Μπάρκογλου, Σολά (46 Αγκάλι).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 13 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)
