Επικύρωσε η επιτροπή της Βουλής την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας
Τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης επικύρωσε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την αντίθεση της αντιπολίτευσης. «Συνολική πολιτική πρόταση» για το αυτοκίνητο επεξεργάζονται τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Οικονομίας και Υποδομών.
2
Τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης επικύρωσε την Τρίτη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την αντίθεση της αντιπολίτευσης.
Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη προανήγγειλε επίσης την υποβολή «συνολικής πολιτικής πρότασης» για το αυτοκίνητο σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομίας και Υποδομών. Υπέρ της επικύρωσης τάχθηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, αλλά καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Όπως υπογράμμισε η Τ.Μπιρμπίλη, ήδη τα τρία υπουργεία επεξεργάζονται μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη χρήση του αυτοκινήτου στη πόλη, χρήση η οποία, όμως, όπως είπε, δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από την γενικότερη βελτίωση των υποδομών τροχιάς.
«Σταθερή μας θέση είναι να περιοριστεί η χρήση του αυτοκινήτου στην πόλη, να επιβαρυνθεί η χρήση και όχι η κατοχή του στη βάση «ο ρυπαίνων πληρώνει», να υπάρξουν κίνητρα για λιγότερα ρυπογόνα αυτοκίνητα και το πράσινο τέλος να έχει κανόνες, αλλά και ανταποδοτικότητα. Και βεβαίως όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από τον καλύτερο συντονισμό των συγκοινωνιών και των μέσων μαζικής μεταφοράς, την περιορισμένη χρήση του αυτοκινήτου το Κέντρο,την επέκταση των λεωφορειολωρίδων, την ανταποδοτικότητα των εσόδων από τα πράσινα τέλη ή την δημιουργία ποδηλατοδρόμων»,σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Περιβάλλοντος.
Απαντώντας στις επικρίσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης που καυτηρίασαν το μέτρο για τα τέλη κυκλοφορίας, η υπουργός αντέτεινε ότι ήδη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων με την ρύθμιση που ψήφισε προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.
Ο εισηγητής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έφερε καμία σοβαρή πολιτική πρόταση, αλλά ένα μέτρο που ενέτεινε την κατάσταση, από το οποίο απουσιάζει τόσο η οικονομική όσο και η περιβαλλοντική αποτίμηση.
«Και με αυτό το νομοσχέδιο αποκαλύπτεται το πραγματικό αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης και αναδεικνύεται η υποκρισία της για την πράσινη ανάπτυξη», σημείωσε ο εισηγητής του ΚΚΕ Θανάσης Νάνος.
Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης μίλησε για «καυτή πατάτα που πήρε το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ», ενώ η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου χαρακτήρισε άδικο το μέτρο.
Τέλος, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επικυρώθηκε από όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, η «σύμβαση της Βασιλείας για τον έλεγχο των διασυνοριακών κινήσεων επικίνδυνων αποβλήτων και της επεξεργασίας τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442