Δεν κατεδαφίζονται δύο κτήρια πίσω από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Να μην προχωρήσει στην κατεδάφιση των δύο κτηρίων που βρίσκονται πίσω από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, επί των οδών Μακρυγιάννη- Χατζηχρήστου και Μητσαίων, αποφάσισε το υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Τα δύο οικήματα θα επισκευαστούν και θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του μουσείου.
2
Να μην προχωρήσει στην κατεδάφιση των δύο κτηρίων που βρίσκονται πίσω από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, επί των οδών Μακρυγιάννη- Χατζηχρήστου και Μητσαίων, αποφάσισε το υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Σύμφωνα με τα Νέα, τα δύο οικήματα θα επισκευαστούν και θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του μουσείου.
Το πρώτο κτήριο, στη συμβολή Μακρυγιάννη και Χατζηχρήστου, χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα και αποτελεί τυπικό δείγμα ακμής του αθηναϊκού νεοκλασικισμού.
Το δεύτερο, στη συμβολή Χατζηχρήστου και Μητσαίων, κτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και αποτελεί τυπικό δείγμα όψιμου νεοκλασικισμού με στοιχεία εκλεκτισμού.
Η απόφαση για τη διάσωσή τους προκάλεσε τα θετικά σχόλια του αρχιτεκτονικού κόσμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάτρα: Τροχαίο με έναν νεκρό στα Βραχνέικα – Σφοδρή σύγκρουση δυο ΙΧ
- Tα μαύρα δόντια επιστρέφουν κόντρα στα δυτικά πρότυπα ομορφιάς
- Αποχαιρέτησε τη Σεβίλλη ο Αλμέιδα: «Φεύγω με την ηρεμία ότι έδωσα τα πάντα για αυτό το έμβλημα»
- Κολομβία: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος με 110 επιβαίνοντες
- Έκλεισε ευγενικά την «πόρτα» στον Ανδρουλάκη ο Φάμελλος – «Όχι» στον προγραμματικό διάλογο στο πλαίσιο του συνεδρίου
- Τροχαία: Συνελήφθησαν 7 οδηγοί που εντοπίστηκαν υπό την επήρεια αλκοόλ – Βεβαιώθηκαν 218 παραβάσεις



