
Ερώτηση Ιωαννίδη στον Π.Γερουλάνο για τη θέση του γγ Αθλητισμού
Τα συγχαρητήρια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, δέχθηκε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση ερώτησης του Γ. Ιωαννίδη (ΝΔ) σχετικά με την καθυστέρηση διορισμού γενικού γραμματέα Αθλητισμού και την πρόσληψη γυμναστών για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
105
Τα συγχαρητήρια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, δέχθηκε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση ερώτησης του Γ. Ιωαννίδη (ΝΔ) σχετικά με την καθυστέρηση διορισμού γενικού γραμματέα Αθλητισμού και την πρόσληψη γυμναστών για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
«Είμαστε όλοι οι Έλληνες υπερήφανοι για την επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος, όχι μόνον γιατί προκρίθηκε στο Μουντιάλ, αλλά γιατί αυτοί οι παίκτες απέδειξαν αυτό που πιστεύουμε: πως όταν παίζουμε με ψυχή, αίσθημα ομάδας, αλλά και με ξεκάθαρους στόχους, πετυχαίνουμε τα πάντα» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος – ενώ και ο Γ. Ιωαννίδης, συμφώνησε πως «αξίζουν συγχαρητήρια σ’ αυτά τα παιδιά, που τίμησαν τα ελληνικά χρώματα και ύψωσαν ψηλά την σημαία της Ελλάδας».
Κατά τα άλλα, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κος Ιωαννίδης, έψεξε την κυβέρνηση για το ότι, «σαράντα ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η γ.γ. Αθλητισμού εξακολουθεί να είναι ακέφαλη, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά, την παραγωγή έργου σε καθημερινή βάση, όσο και την διεκπεραίωση αποφάσεων που υπεγράφησαν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, σχετικά με επιχορηγήσεις υπέρ ομοσπονδιών, σταδίων, ποδοσφαιρικών ενώσεων κ.ά.».
«Στην Γραμματεία, χίλια άτομα περίπου κάθονται και δεν κάνουν το παραμικρό. Δεν υπάρχει πολιτική ηγεσία. Εννιακόσιοι συμβασιούχοι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής, που είχε εγκριθεί να προσληφθούν για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, δεν έχουν ακόμα προσληφθεί. Σας υπενθυμίζω πως όταν ήμουν υφυπουργός Αθλητισμού, είχα δεχθεί συνεχώς ερωτήσεις από το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά, για το ότι πάνω απ’ όλα είναι ο μαζικός αθλητισμός. Και οι Γερμανοί που ανέπτυξαν πάρα πολύ τον μαζικό αθλητισμό, έχουν μειώσει τα έξοδα τα οποία είχαν στο υπουργείο Υγείας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Ιωαννίδης.
«Παραλάβαμε μια κατάσταση στο χώρο του αθλητισμού, με πάρα πολλές καθυστερήσεις» απάντησε ο κος Γερουλάνος. «Για τους Μεσογειακούς Αγώνες στο Βόλο το 2013, θα έπρεπε να δοθούν 3,5 εκ. ευρώ και εμείς βρήκαμε 180.000. Ούτε μελέτες ούτε προκηρύξεις. Θέλετε να μιλήσουμε για τα Special Olympics, για τα Deaf Olympics; Για το ΟΑΚΑ το οποίο έμεινε χωρίς ηλεκτρικό επειδή χρωστούσε 3,5 εκ. ευρώ το βράδυ πριν από διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου; Να μιλήσουμε για την τηλεοπτική κάλυψη του μπάσκετ, για το διασυρμό μας στα αγγλικά δικαστήρια, για το πόσο καθυστέρησαν οι υποτροφίες και οι βραβεύσεις σε πρωταθλητές; Σε 45 ημέρες, εμείς έχουμε δρομολογήσει περισσότερα θέματα σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό, από αυτά που ξέρετε».
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η μόνη συνέχεια του κράτους που πραγματικά ενδιαφέρει την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι οι προσλήψεις 900 γυμναστών με συνέντευξη που θα εξασφάλιζε τις θέσεις σε γαλάζια παιδιά» κατέληξε ο υπουργός Πολιτισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χανταϊός: Η Αυστραλία επαναπατρίζει πολίτες της με αεροσκάφος από το Hondius – Νοσεί και Αμερικανός επιβάτης
- Χανταϊός: Ο χρόνος επώασης του ιού μπορεί να φτάσει τις 45 ημέρες – Τι λένε Βασιλακόπουλος και Μαγιορκίνης
- Αντώνης Ρέμος: Η δωρεάν συναυλία στη Θεσσαλονίκη για τα 30 χρόνια του στο τραγούδι
- Δύο νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στα νότια της Κρήτης
- Τι ισχύει με το μέλλον του Αντετοκούνμπο – Τα «θέλω» των Μπακς σε πιθανό trade
- Οι 9 σταθμοί της Ιθάκης, το μεγάλο ευχαριστώ του Τσίπρα και το ταξίδι που μόλις αρχίζει

