Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Οικολογικά Εγκλήματα – Eco Crimes» στο «Doc On Air» στην ΕΤ1

«Οικολογικά Εγκλήματα – Eco Crimes» στο «Doc On Air» στην ΕΤ1

Με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της Κοπεγχάγης, από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου, το DOC ON AIR προγραμμάτισε την προβολή τριών αποκαλυπτικών ντοκιμαντέρ που δείχνουν τι πραγματικά συμβαίνει στον πλανήτη μας σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι αποκαρδιωτική. Τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος έχουν επιδοθεί σε μια άνευ ορίων […]

Με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της Κοπεγχάγης, από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου, το DOC ON AIR προγραμμάτισε την προβολή τριών αποκαλυπτικών ντοκιμαντέρ που δείχνουν τι πραγματικά συμβαίνει στον πλανήτη μας σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.
Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι αποκαρδιωτική.
Τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος έχουν επιδοθεί σε μια άνευ ορίων επικερδή παράνομη διακίνηση επικίνδυνων ουσιών και την εμπορία σπάνιων και προστατευόμενων ειδών χλωρίδας και πανίδας.
Με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγούν διεθνείς συμφωνίες για το περιβάλλον, εκμεταλ-λευόμενα την αδυναμία των κυβερνήσεων να επιβάλουν την εφαρμογή τους.
Σε αυτό το αφιέρωμα, παρουσιάζονται για πρώτη φορά οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα διεθνή κυκλώματα των καρτέλ για να απογυμνώσουν τη φύση από τους τελευταίους θησαυρούς της και να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή στον πλανήτη μας.
Ένας ακήρυχτος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει ανάμεσα στην «οικολογική μαφία» και στους ορκισμένους πολέμιούς της – τελωνειακούς υπαλλήλους, επιθεωρητές περιβάλλοντος, εισαγγελείς και μέλη περιβαλλοντικών μη κυβερνητικών οργανισμών – που πολλές φορές διακινδυνεύουν και την ίδια τους την ζωή στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν τα βρώμικα αυτά κυκλώματα.
Η έρευνα διήρκεσε τρία ολόκληρα χρόνια και τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο (Κίνα, Ινδία, Αυστραλία, Ρωσία, Ινδονησία, Αγγλία, Ισπανία, Ολλανδία, Αυστρία, Γερμανία).
Μέσα από τη σειρά παρουσιάζεται σπάνιο ανέκδοτο τηλεοπτικό υλικό, που χρησιμο-ποιήθηκε μόνο από την αστυνομία και καταγράφηκε από στρατιωτικούς και περιβαλλοντικούς πράκτορες με κρυφές κάμερες, πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους.
Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι των Heinz Greuling και Thomas Weidenbach και η παραγωγή της Lοngengrad Filmproduktion GmbH
Τα ντοκιμαντέρ προλογίζει ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Αντωνόπουλος.

Επεισόδιο 1ο: «Οι Δολοφόνοι του Όζοντος» Ημ. προβολής: Δευτέρα 7/12/ 2009, στις 24:00
Επεισόδιο 2ο: «Κωδικός Θιβέτ» Ημ. προβολής: Δευτέρα 14/12/ 2009, στις 24:00
Επεισόδιο 3ο: «Οι Πειρατές της Αλιείας» Ημ. προβολής: Δευτέρα 21/12/ 2009, στις 24:00

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο