
Ο Σιμάο στο Κόπα Αφρικα, θέμα με Ζιλμπέρτο – Λάζαρο
Τις υπηρεσίες του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ θα στερηθεί ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο, μετά την πρόκριση της Μοζαμβίκης στο Κόπα Αφρικα. Η πατρίδα του νεαρού άσου του «τριφυλλιού», με τον ίδιο αγωνιζόμενο για 90 λεπτά, επικράτησε με 1-0 της Τυνησίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έτσι παρότι δεν προκρίθηκε στο Μουντιάλ, πήρε το εισιτήριο για το Κόπα Αφρικα που θα γίνει στην Αγκόλα. Νάπολι για Ζιλμπέρτο και Λάζαρος προς... εξωτερικό.
- ΠΑΟ για Λουίς Γκαρσία
89
Τις υπηρεσίες του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ θα στερηθεί ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο, μετά την πρόκριση της Μοζαμβίκης στο Κόπα Αφρικα. Η πατρίδα του νεαρού άσου του «τριφυλλιού», με τον ίδιο αγωνιζόμενο για 90 λεπτά, επικράτησε με 1-0 της Τυνησίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έτσι παρότι δεν προκρίθηκε στο Μουντιάλ, πήρε το εισιτήριο για το Κόπα Αφρικα που θα γίνει στην Αγκόλα.
Στο Κύπελλο Εθνών της Αφρικής έχουν προκριθεί οι Γκάνα, Ακτή Ελαφαντοστού, Αλγερία, Αίγυπτος, Καμερούν, Γκαμπόν, Μαλί, Μπενίν, Μπουργκίνα Φάσο, Ζάμπια, Τονγκό, Μαλάουι, Νιγηρία, Τυνησία, Μοζαμβίκη και φυσικά η Αγκόλα ενώ τα ματς θα διεξαχθούν από τις 10 έως τις 31 Ιανουαρίου.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο 21άχρονος παίκτης θα πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον δέκα μέρες νωρίτερα στην διάθεση του ομοσπονδιακού του τεχνικού για την προετοιμαζία της Μοζαμβίκης.
Ετσι, λογικά μετά την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι η τελευταία για τον πρώτο γύρο της Σούπερ Λιγκ στις 20 Δεκεμβρίου και την άδεια των Χριστουγέννων, ο Σιμάο δεν θα επιστρέψει ξανά στην Αθήνα μέχρι να τελειώσει τις υποχρεώσεις του στο Κόπα Αφρικα!
Ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού βάσει προγράμματος θα χάσει τα παιχνίδια πρωταθλήματος με Εργοτέλη (6/1), με Ξάνθη (9/1), με Πανθρακικό (17/1), με Αρη (24/1) και με ΑΕΚ (31/1) και αυτό του Κυπελλου με τον Πιερικό (13/1 ή 20/1).
Βέβαια, υπάρχει ενδεχόμενο, αν η Μοζαμβίκη αποκλειστεί να επιστρέψει νωρίτερα και να προλάβει τουλάχιστον το ντέρμπι με την «Ένωση».
«Πάρτε τον Ζιλμπέρτο στη Νάπολι»
Στο μεταξύ, την επιθυμία του να δει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να αγωνίζεται στη Νάπολι εξέφρασε με δηλώσεις του στο «tuttonapoli.net» ο παλαίμαχος άσος και προπονητής των «παρτενοπέι», Τζιάνι ντι Μάρτζιο, που είναι πλέον υπεύθυνος σε μεταγραφικά θέματα της αγγλικής ΚΠΡ.
«Το όνειρό μου είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα για το κέντρο της ομάδας. Η Νάπολι πρέπει να κάνει τα πάντα για να πάει να τον πάρει από τον Παναθηναϊκό. Με τον συγκεκριμένο παίκτη στο σύνολο θα αλλάξει όλη η εικόνα της ομάδας», τόνισε αρχικά ο Τζιάνι ντι Μάρτζιο και πρόσθεσε:
«Είναι ένας μαγνήτης, η μπάλα είναι συνέχεια σε αυτόν, φτιάχνει το παιχνίδι και δοκιμάζει συνέχεια το πόδι του. Είναι μια καταστροφή για την αντίπαλη ομάδα. Την διαλύει».
Στο εξωτερικό δανεικός ο Λάζαρος
Ομάδα στο εξωτερικό φέρεται να αναζητά ο ατζέντης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, προκειμένου ο πελάτης του να αγωνιστεί σαν δανεικός, αφού ο Τεν Κάτε δεν τον υπολογίζει.
Βέβαια, αρκετές ομάδες της Σούπερ Λιγκ έχουν εκδηλώσει… ημιεπίσημο ενδιαφέρον για τον μεσοεπιθετικό του «τριφυλλιού», αλλά όπως φαίνεται τόσο ο ίδιος ο παίκτης, όσο και ο μάνατζέρ του προτιμούν το εξωτερικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Γ’)
- Θεσσαλονίκη: Έρευνες στον ποταμό Λουδία για τη σορό του 54χρονου που δολοφόνησαν
- Astypalaia’s Water Reserves Reach a Critical Point
- Η αγάπη του Λουίς Ενρίκε για την Μπαρτσελόνα δεν ξεχνιέται – Έμαθε ότι νίκησε στο clasico και ύψωσε τη γροθιά του (vid)
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – 20λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Η Σάλι Φιλντ και ο Μπαρτ Ρέινολντς χώρισαν σε μια ταινία – «Μου πέταξε το σενάριο»


