89

Είναι βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα κινηθεί δυναμικά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να ενιχύσει το ρόστερ του και ένας από τους παίκτες που έχει βάλει στο μάτι είναι ο ουρουγουανός μεσοεπιθετικός, Ουρέτα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής «O Jogo», ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη τις πρώτες επαφές με την Μπενφίκα, στην οποία ανήκει ο παίκτης, χωρίς, όμως να υπάρχουν καλές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

Οι πορτογάλοι αναφέρουν πως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πρόταση 6 εκατομμυρίων ευρώ στην Μπενφίκα για να αποκτήσουν τον Ουρέτα, πρόταση, που, ωστόσο, δεν ικανοποίησε.

Ο Ουρέτα αποκτήθηκε από την Μπενφίκα το 2008 από τη Ρίβερ Πλέιτ και τότε η διοίκηση της ομάδας είχε πληρώσει 2 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Τώρα, παρότι ο παίκτης δεν έχει καμία συμμετοχή στο πορτογαλικό πρωτάθλημα δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον παραχωρήσει με λιγότερα από 7 εκατομμύρια.

Αλλωστε, εκτός από την πρόταση του Ολυμπιακού, έχει ήδη απορρίψει πρόταση της Αλκμααρ που άγγιζε τα 5 εκατομμύρια, ενώ διερευνητικές κινήσεις έχει κάνει και η Λιόν. Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως στην Μπενφίκα δεν αποκλείουν την περίπτωση να παραχωρήσουν τον παίκτη δανεικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr