
Συναυλία στη μνήμη του Μάριου Τόκα στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης
Δικαστική διαμάχη άρχισε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού με διάδικους από τη μια πλευρά τη σύζυγο και τα παιδιά του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα και από την άλλη τον 86χρονο πατέρα του Κύπρο και τα αδέλφια του. Αφορμή, η συναυλία στη μνήμη του που προγραμμάτισε ο Δήμος Λεμεσού.
43
Δικαστική διαμάχη άρχισε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού με διάδικους από τη μια πλευρά τη σύζυγο και τα παιδιά του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα και από την άλλη τον 86χρονο πατέρα του Κύπρο και τα αδέλφια του.
Η αρχή της υπόθεσης έγινε με την ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού να διοργανώσει την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, συναυλία στη μνήμη του Μάριου Τόκα με την αφιλοκερδή συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών-συνεργατών του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη και δωρεάν είσοδο για το κοινό.
Ο Δήμος έλαβε προειδοποίηση από τον δικηγόρο Ιωνά Νικολάου, που όρισε η σύζυγος Αμαλία και τα παιδιά του Μάριου Τόκα ως διαχειριστή των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου του μουσικοσυνθέτη. Ο δικηγόρος προειδοποιεί τον Δήμο Λεμεσού για τη λήψη νομικών μέτρων σε περίπτωση που οργανωθεί συναυλία χωρίς τη συγκατάθεση των νόμιμων δικαιούχων των πνευματικών δικαιωμάτων.
Μπροστά σ αυτή την εξέλιξη αποφασίζεται η συναυλία οργανωθεί από τα οικεία πρόσωπα του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη, τον πατέρα και τα αδέλφια του. Και πάλι όμως παρεμβάλλονται εμπόδια, καθώς ο δικηγόρος της συζύγου του Μ.Τόκα καταχωρίζει αγωγή στο δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση της συναυλίας.
Στο δικαστήριο ο Ηλίας Στεφάνου, δικηγόρος του Κ.Τόκα και των παιδιών του κατέθεσε ένορκη συμπληρωματική δήλωση, αμφισβητώντας τη μεταβίβαση των πνευματικών δικαιωμάτων του αποβιώσαντος στους κληρονόμους του. Παρά την ένσταση του νομικού συμβούλου των εναγόντων, το δικαστήριο έκανε δεκτή την καταχώριση της ένορκης δήλωσης. Αμέσως μετά άρχισε η αγόρευση των συνηγόρων των δύο πλευρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σακελλαρίδης: Ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπόλογος για τον θεσμικό κατήφορο – Ο Γεωργιάδης εξαπολύει ψεύδη για την Ευρωπαία Εισαγγελέα
- Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των δήμων για τα αδέσποτα ζώα – Τι μπορείτε να κάνετε, αν αδιαφορούν οι φορείς
- Κρήτη: Εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο – 20χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/4): Δράση με Ολυμπιακό στη Euroleague και ΑΕΚ στο Conference
- Νίνο: Η επανασύνδεση με τη Ζόζεφιν και πόσο κοντά είναι ο γάμος του ζευγαριού
- Στασιμοπληθωρισμός: Αυξάνεται η ανησυχία σε Ευρώπη και Ελλάδα – Δυσοίωνα τα σενάρια για την ανάπτυξη



