102

Το βραβείο του MVP της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ παρέλαβε την Παρασκευή ο Σεμπάστιαν Λέτο από τα χέρια του Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε:

«Είμαι χαρούμενος που λαμβάνω αυτή την τιμή. Προφανώς το αξίζω τόσο εγώ όσο και η ομάδα. Η αλήθεια είναι πως δίχως τους συμπαίκτες μου δεν θα τα κατάφερνα. Προς το παρόν μένουμε σε αυτό το τρόπαιο.

»Σίγουρα όταν κάποιος πετυχαίνει γκολ είναι ευχαριστημένος και αυτό αρέσει σε όλο τον κόσμο. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό, χαίρομαι που οι φίλαθλοί μας το εκτιμούν και ελπίζω να έχουμε την ίδια συνέχεια».

Για την σχέση που έχει αναπτύξει με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού υπογράμμισε: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί είμαι νέος στην ομάδα και νοιώθω ότι με στηρίζουν με ζεστό τρόπο».

Και για την αναμέτρηση με τον Αρη επισήμανε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, γνωρίζω πολύ καλά τον Άρη, είναι μια ομάδα που αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, θα είναι δύσκολη αναμέτρηση.

»Έχουμε την τύχη να παίζουμε εντός έδρας, μπροστά στο κοινό μας, επομένως πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός, γιατί δεν θα είναι εύκολο ματς. Όμως πάμε για την νίκη».

Τέλος, για την ήττα την Γαλατάσαραϊ δήλωσε: «Νομίζω ότι δεν παίξαμε το καλύτερο παιχνίδι μας, δεχθήκαμε αρκετά νωρίς το πρώτο γκολ και δεν μας ευνόησε η εξέλιξη του αγώνα.

»Δεν καταφέραμε να ακολουθήσουμε το δικό μας στιλ ποδοσφαίρου το οποίο είχαμε εφαρμόσει σε άλλα ματς. Δεν είναι καλό να αρχίζεις με αυτό τον τρόπο μια νέα προσπάθεια, όμως ήταν η πρεμιέρα.

»Υπάρχουν ακόμα πέντε παιχνίδια και έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε. Πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας, να συνεχίσουμε να προπονούμαστε σκληρά. Όμως πρώτα στο μυαλό είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Είναι πολύ σημαντικό και ελπίζω να βγει κάτι καλό».

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είπε: «Ο Σεμπάστιαν είναι πολύ καλός παίκτης, διαθέτει όλο το πακέτο που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Πιστεύω ότι βρίσκεται στην αρχή μίας σπουδαίας καριέρας.

»Ο Παναθηναϊκός του δίνει όλα τα εχέγγυα, ώστε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Εχει περάσει από μεγάλες ομάδες, όπως η Λανούς και η Λίβερπουλ, ενώ πέρασε και από τον Ολυμπιακό.

»Είναι μικρός σε ηλικία, μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο για τουλάχιστον 15 χρόνια και είναι σημαντικό ότι ξεχωρίζει από τώρα».

Αντωνίου: «Αδικείτε τους εαυτούς σας»

Επίσκεψη στην Παιανία, έκανε την Παρασκευή ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου, ο οποίος μαζί με τον Χενκ Τεν Κάτε κάλεσε μερικούς από τους πιο έμπειρους παίκτες των «πρασίνων» για να τους μιλήσει.

Αφορμή, βέβαια,ήταν η ήττα από τη Γαλατάσαραϊ και μέσα σε λίγα λόγια ανέλυσε τη σκέψη του:

«Έχετε αδικήσει τον εαυτό σας και το ξέρετε καλά. Ήταν μια ήττα, κάναμε λάθη, αλλά πλέον δεν πρέπει να σταθούμε εκεί. Θέλω να κοιτάξετε όλοι μαζί μπροστά. Έχουμε τώρα το παιχνίδι με τον Αρη, όπου θα πάτε να νικήσετε».

Συμπαράσταση Τεν Κάτε σε Γκαλίνοβιτς

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονταν την Παρασκευή οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού, όμως, εκείνος που τα… άκουσε περισσότερο από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ήταν ο Μάριο Γκαλίνοβιτς. Ο Κροάτης πορτιέρο μετά το 0-3, αποδοκιμάστηκε έντονα σχεδόν σε κάθε φάση που ακουμπούσε τη μπάλα.

Έτσι, πριν ξεκινήσει η προπόνηση, ο Χενκ Τεν Κάτε τον κάλεσε για να του μιλήσει σε τετ-α-τετ, προσπαθώντας να τον «ανεβάσει» ψυχολογικά ενόψει και της δύσκολης συνέχειας.

Όσον αφορά στην προπόνηση, όσοι ξεκίνησαν στον αγώνα με τη Γαλατά, πλην του Χριστοδουλόπουλου που πήρε κανονικά μέρος στο πρόγραμμα, ακολούθησαν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι«πράσινοι» ξεκίνησαν με ζέσταμα και ασκήσεις στα σουτ, ενώ ολοκλήρωσαν παίζοντας δίτερμα υπό περιορισμούς.

Ατομικό ακολούθησε ο Τζιόλης, ενώ ο Μαχλελής δεν πήρε μέρος στην προπόνηση λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Νέων.

– Πατέρας για Παύλο: «Φτάνει πια…»
Εκδόθηκε η άδεια του γηπέδου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ