Επιβεβαιώνεται από την επανακαταμέτρηση το αποτέλεσμα των εκλογών στο Ιράν
Οι πρώτες ενδείξεις από την μερική ανακαταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών της 12ης Ιουνίου δεν δείχνουν διαφορές σε σχέση με την πρώτη καταμέτρηση των ψήφων, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars. Η καταμέτρηση πάντως συνεχίζεται.
Οι πρώτες ενδείξεις από την μερική ανακαταμέτρηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών της 12ης Ιουνίου δεν δείχνουν διαφορές σε σχέση με την πρώτη καταμέτρηση των ψήφων, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.
Το Συμβούλιο των Φρουρών, που ήταν επιφορτισμένο να εκτιμήσει την επανεκλογή Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αποφάσισε την ανακαταμέτρηση του 10% των ψήφων που επελέγησαν τυχαία από όλες τις επαρχίες της χώρας.
Η απόφαση αυτή ελήφθη για να τεθεί τέλος στις κατηγορίες για νοθεία μεγάλης κλίμακας που εκτοξεύτηκαν από τους υποψήφιους αντιπάλους του κ.Αχμαντινετζάντ, τους κ.κ. Μουσαβί, Καρουμπί και Ρεζάι.
Οι τρεις πολιτικοί αρνήθηκαν να αποστείλουν τους δικούς τους εκπροσώπους στην επιχείρηση ανακαταμέτρησης με το αιτιολογικό ότι δεν θα έβγαινε τίποτε αρνητικό στην επιφάνεια.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί στις μεγάλες πόλεις και το αποτέλεσμα παραμένει το αυτό, πράγμα που δικαιώνει το Συμβούλιο των Φρουρών που εξαρχής διατείνονταν ότι η επανεκλογή του κ. Αχμαντινετζάντ ήταν δίκαιη.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση γιατί η ανακαταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.