
Σε δημοπρασία επίλεκτα έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων
Επίλεκτα έργα των Βολανάκη, Παρθένη, Μαλέα, Παπαλουκά, Μπουζιάνη, Τσαρούχη και άλλων μεγάλων του 19ου και του 20ού αιώνα περιλαμβάνει η έκθεση-δημοπρασία του οίκου Hellenic Auctions, στις 17-18 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη.
43
Πόλο έλξης για το φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο- αναμένεται να αποτελέσει η έκθεση και δημοπρασία επίλεκτων έργων μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη.
Η έκθεση-δημοπρασία, την οποία διοργανώνει για 8η φορά ο ελληνικός οίκος Hellenic Auctions, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς, θα «ανοίξει» το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της επόμενης ημέρας με τη δημοπρασία.
Πρόκειται για έργα των Βολανάκη, Παρθένη, Μαλέα, Παπαλουκά, Στέρη, Μπουζιάνη, Κόντογλου, Διαμαντόπουλου, Τσαρούχη καθώς και των πιο σύγχρονων Ακριθάκη, Κεσσανλή, Τσόκλη, Φασιανού, Σπεράντζα, Μακρουλάκη κ.ά.
Μέρος των εσόδων της δημοπρασίας, όπως και τις προηγούμενες φορές, θα διατεθούν από το Θάνο Ευαγγελινό, ιδιοκτήτη του δημοπρατικού οίκου, σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Για φέτος, έχει επιλεγεί το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Αγιος Στυλιανός», που θα διαθέσει, επίσης, προς δημοπράτηση, για τις ανάγκες του, ένα ιδιαίτερο έργο του γνωστού Θεσσαλονικιού ζωγράφου Γιάννη Νίκου, με θέμα «Ο άγγελος της αγάπης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Όλο το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου – Η στρατηγική Ανδρουλάκη, η «μάχη» της διεύρυνσης και τα στιγμιότυπα
- Ισθμός: Πώς βρέθηκε στο νερό η 15χρονη – Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
- Το σοκ της Γερμανίδας VAR του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού με μασκοφόρο οπαδό!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Κρήτη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 20χρονο Νικήτα – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα
- Το «Optansia & Guerrilla» έρχεται στο θέατρο Αργώ





