
Μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο
Ένα γοητευτικό ταξίδι, που συνδυάζει τη μουσική και τον κινηματογράφο, προσφέρει στις 23, 25 και 26 Δεκεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οικοδέσποινα της βραδιάς η Μαρία Φαραντούρη και ξεναγός-αφηγητής ο Γιώργος Χωραφάς.
43
Ένα γοητευτικό ταξίδι, που συνδυάζει τη μουσική και τον κινηματογράφο, προσφέρει στις 23, 25 και 26 Δεκεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οικοδέσποινα της βραδιάς η Μαρία Φαραντούρη και ξεναγός-αφηγητής ο Γιώργος Χωραφάς.
Μαζί τους, η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τον Νίκο Τσούχλο και το συγκρότημα Jazz-Rock του Γιώργου Φακανά.
Οι «κινηματογραφικές» αυτές συναυλίες της Σειράς Γέφυρες εντάσσονται στο πλαίσιο του Κύκλου Χριστούγεννα στο Μέγαρο.
Τα τραγούδια προέρχονται από βραβευμένες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και τις ενορχηστρώσεις τους έχουν κάνει ο Κώστας Κλάββας και ο Γιώργος Φακανάς.
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας συμμετέχει ως σολίστ ο πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου.
Την επιμέλεια της σκηνοθεσίας και των σκηνικών υπογράφει ο Πάνος Παπαδόπουλος.
Το πρόγραμμα της βραδιάς έχει φροντίσει ο Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, ο οποίος έχει γράψει και τα συνδετικά κείμενα. Την Μαρία Φαραντούρη θα πλαισιώσει φωνητικό σύνολο αποτελούμενο από τους Κάρεν Σόλομον (έχει κάνει και την προετοιμασία του συνόλου), Χρήστο Αλεξάνδρου, Γιώργο Μπίλιο, Λουίζα Σοφιανοπούλου, Λάρα Έιντι και Τζίνα Βιλ.
Στο Jazz-Rock συγκρότημα, YFG – Yiorgos Fakanas Group, εκτός από τον Γιώργο Φακανά στο μπάσο, συμμετέχουν, ο Τάκης Πατερέλης στο σαξόφωνο, ο Αντώνης Ανδρέου στο τρομπόνι, ο Μάριος Τούμπας στα πλήκτρα και ο Νίκος Καπηλίδης στα ντραμς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα εντοπίστηκε στον Κόλπο – Κινείται προς νότο, γράφει η New York Times
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Κατάρ τάσσεται από την Ουάσιγκτον υπέρ της διαπραγμάτευσης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα drone αυτοκτονίας made in kiev
- Ο οίκος αξιολόγησης Fitch διατηρεί το “BBB” για την ελληνική οικονομία
- Ρωσία και Ιράν επανεκκινούν την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέχρ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]




