
Στην ένατη αγωνιστική «χαμογέλασε» ο Ηρακλής, με 1-0 επί του Λεβαδειακού
Έπρεπε να περιμένει μέχρι την 9η αγωνιστική για να καταφέρει ο Ηρακλής να γευτεί τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Με γκολ του Παναγιώτη Κονέ στο έκτο λεπτό, ο «Γηραιός» επικράτησε του Λεβαδειακού με 1-0 στο «Καυτανζόγλειο» και βρίσκεται στη 12η θέση της βαθμολογίας μαζί με Αστέρα Τρίπολης και Πανσερραϊκό.
89
Έπρεπε να περιμένει μέχρι την 9η αγωνιστική για να καταφέρει ο Ηρακλής να γευτεί τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Με γκολ του Παναγιώτη Κονέ στο έκτο λεπτό, ο «Γηραιός» επικράτησε του Λεβαδειακού με 1-0 στο «Καυτανζόγλειο» και βρίσκεται στη 12η θέση της βαθμολογίας μαζί με Αστέρα Τρίπολης και Πανσερραϊκό.
Οι «κυανόλευκοι» άνοιξαν το δρόμο προς τη νίκη με τη συμπλήρωση έξι λεπτών στο παιχνίδι όταν ο Μάρκες εκτέλεσε κόρνερ ο Μπλάζιτς δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Κονέ να τη στείλει με κεφαλιά στα δίχτυα και να πετύχει το μοναδικό γκολ του αγώνα.
Από εκεί και μετά ο Ηρακλής περιορίστηκε στο μισό γήπεδο δίνοντας χώρο στον Λεβαδειακό ο οποίος δεν τον απείλησε αισθητά παρά μόνο στο 20 όταν ο Μασάντο πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Λεονάρντο στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά στην περιοχή του Μπλάζιτς μόλις πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου με τον Αγρίτη να μην μπορεί να νικήσει με κεφαλιά τον Μπλάζιτς που ήταν σε ετοιμότητα.
Ο Ηρακλής στο δεύτερο ημίχρονο έγινε λίγο πιο επιθετικός χτυπώντας στην αντεπίθεση και δημιούργησε κάποιες αξιόλογες φάσεις για να πετύχει και δεύτερο τέρμα.
Η πρώτη ήρθε από τον Παπαζαχαρία στο 55, όταν ο κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή δεν βρήκε το στόχο σε κεφαλιά εξ επαφής ύστερα από φάουλ του Επστάιν.
Τέσσερα λεπτά αργότερα σε μια από τις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων ο Μάρκες κατάφερε να περάσει και τον Μπλάζιτς, ο οποίος όμως τον εμπόδισε όσο χρειαζόταν για να στείλει τη μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του.
Στο 77 ο Λεβαδειακός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κατσικογιάννη με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο μέσος της ομάδας της Βοιωτίας, που είχε περάσει δέκα λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή στον αγώνα, ανέτρεψε τον Μάρκες έξω από την περιοχή τραβώντας τον από τη φανέλα την ώρα που ετοιμαζόταν να βγει μόνος του απέναντι από τον Μπλάζιτς.
Ετσι από εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να πιέσουν για την ισοφάριση, ενώ ο Ηρακλής είχε στις καθυστερήσεις την ευκαιρία να σημειώσει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Μπλάζιτς έδιωξε σε κόρνερ το καλό σουτ του Μάρκες έξω από την περιοχή.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6΄ΓΚΟΛ 1-0: Κόρνερ του Μάρκες από αριστερά, ο Μπλάζιτς έχασε τη μπάλα και ο Κονέ με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
14 Κίτρινη στον Γκεοργκίεφ
20 Κόρνερ του Λεονάρντο από δεξιά, κεφαλιά του Μασάδο που βρέθηκε μόνος του στην περιοχή του Ηρακλή, η μπάλα πάνω απ το οριζόντιο δοκάρι.
39 Ωραία σέντρα του Μάρκες από αριστερά, ο Αγρίτης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπλάζιτς ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.
57 Καλή φάση για τον Ηρακλή, όταν σε φάουλ του Επστάιν από δεξιά, ο Παπαζαχαρίας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απ το οριζόντιο δοκάρι.
77 Κόκκινη στον Κατσικογιάννη, ο οποίος ως τελευταίος αμυντικός κράτησε τον Γιάντση πριν αυτός μπει στην περιοχή.
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Κατσαμπής, Μάρκες, Γιάντσης, Κοβαλέφσκι – Γκεοργκίεφ
Κόκκινη: Κατσικογιάννης (77)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ροδόλφο Μπορέλ): Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Ντιέ, Μάρτος, Παπαστεργιανός (83 Γκαρσία), Κονέ (55 Επστάιν), Μάρκες, Αγρίτης (65 Γιάντσης)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Μασάδο (80 Τζωρμπατζάκης), Τριποτσέρης, Κόλτζος, Γκεοργκίεφ (46 Γκεοργκίεφ), Ζησόπουλος, Μπασαλά (66 Κατσικογάννης), Λεονάρντο, Μπούσι, Ντιμπαλά
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ζαλγκίρις Κάουνας – Παρί 85-79: Στα πλέι ιν της Euroleague ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη των Λιθουανών
- Ντέιβ Τσάπελ εναντίον Ρεπουμπλικανικού Κόμματος – Τα «πολιτικοποιημένα αστεία»
- Ημέρα Παλαιστινίων Κρατουμένων: Μία μέρα για εκείνους που «σαπίζουν» στις φυλακές του Ισραήλ, χωρίς δικαιοσύνη
- Ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για Τζόουνς και Παναθηναϊκό – Επιβεβαίωσε την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ
- Κεφαλονιά: Πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια – Αναμένεται η απόφαση για τους τρεις κατηγορούμενους μετά τις απολογίες τους
- Αρβανίτης: Η κτηνοτροφία και η οικονομία της Λέσβου καταστρέφονται


