89

Η FIFA απειλεί την Πολωνία με άμεση αποβολή από όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και απώλεια του δικαιώματος για τη συνδιοργάνωση του Euro 2012, εφόσον δεν συμμορφωθεί με τις επιταγές της μέχρι την Δευτέρα (6/10).

Το όλο ζήτημα προέκυψε έπειτα από την απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης να αντικαταστήσει τον πρόεδρο, Μίχαλ Λιστκίεβιτς, και όλο το διοικητικό συμβούλιο, με ένα διοικητικό παράγοντα την περασμένη εβδομάδα, ισχυριζόμενη ότι υπήρξαν πολλές ατασθαλίες και παραβάσεις του νόμου σε μια σειρά περιπτώσεων.

Οι κανονισμοί της FIFA απογορεύουν κάθε μορφής παρέμβαση της Πολιτείας και έτσι, στην Πολωνία δόθηκε προθεσμία ως τις 12:00GR το μεσημέρι της Δευτέρας (6/10), ώστε να αποκαταστήσει την Ομοσπονδία της.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Εθνική της χώρας θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό στα ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 που δίνει αυτό τον μήνα, τη στιγμή που η UEFA προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη τιμωρία της Πολωνίας, θα οδηγήσει στην αφαίρεση του δικαιώματος να συνδιοργανώσει το Euro 2012 μαζί με την Ουκρανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ