89

Η συνεργασία του Αρη με τον Μάρσιο Αμορόζο ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων. Χιλιάδες φίλοι του Αρη συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για να υποδεχθούν τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, ο οποίος πνίγηκε στις αγκαλιές αυτών που από τη πρώτη. γνωριμία τον λάτρεψαν.

Πλέον όμως οι δύο πλευρές θα λύσουν τις διαφορές τους στις αίθουσες των δικαστηρίων, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Αρης κάθε άλλο παρά καλή επιλογή έκανε με την απόκτηση του αθλητή.

Η ΠΑΕ Αρης κατήγγειλε την σύμβαση με τον Μάρσιο Αμορόζο στην παγκόσμια ομοσπονδία, κατηγορώντας τον για αντισυμβατική συμπεριφορά, ενώ ζητάει και αποζημίωση 2.000.000 ευρώ. Σημειώνει μάλιστα ότι ο αθλητής αδικαιολογήτως δεν βρίσκεται στην προετοιμασία της ομάδας, καθώς επίσης και πως αρνήθηκε να εξεταστεί από τον ιατρό του Αρη.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής σκοπεύει να αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο, αφού θα ζητήσει να του καταβληθούν τα μη δεδουλευμένα χρήματα που προβλέπει το υπόλοιπο μέρος του συμβολαίου του. Ουσιαστικά πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη, αφού το τελευταίο διάστημα – και παρά τις προσπάθειες των παραγόντων του Αρη – ο παίκτης αρνήθηκε να μπει σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου του κοινή συναινέσει.

Είναι βέβαιο εξάλλου ότι, στον Αρη έχουν μετανιώσει για την επιλογή του Μάρσιο Αμορόζο. Η καριέρα του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή είναι αναμφίβολα σπουδαία, αλλά με την φανέλα των «κιτρίνων» ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Πέραν του ότι αναλώθηκε στην προσωπική του «βεντέτα» με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, δεν ανταποκρίθηκε στις αγωνιστικές απαιτήσεις, αλλά και στο υψηλό συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι «κίτρινοι» για τα οικονομικά τους δεδομένα.

Εν κατακλείδι, μοναδικός κέρδος για τον Αρη μέσα από την συνεργασία με τον Μάρσιο Αμορόζο ήταν τα έσοδα από την διάθεση της φανέλας του, τα οποία ασφαλώς δεν αγγίζουν αυτά που δαπανήθηκαν για να έρθει ο παίκτης στη Θεσσαλονίκη.

Αδιαμφισβήτητα όμως, οι Θεσσαλονικείς περίμεναν πιο επαγγελματική συμπεριφορά από τον αθλητή, αντ αυτής όμως εισέπραξαν διαδοχικές δικαιολογίες ούτως ώστε να καθυστερήσει την επιστροφή του στην Ελλάδα. Και κυρίως, δεν περίμεναν ότι ο Βραζιλιάνος θα μπει σε διαδικασία διεκδίκησης μη δεδουλευμένων χρημάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr