Η Αμερική είναι προσηλωμένη στην Ασία, διαμηνύει ο Μπους από τη Σιγκαπούρη
Επαναδιατυπώνοντας τη διαρκή προσήλωση των ΗΠΑ στην Ασία Τζορτζ Ο.Μπους άρχισε την Πέμπτη την περιοδεία του στην περιοχή με πρώτο σταθμό τη Σιγκαπούρη. Ζήτησε τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου Ασίας-Ειρηνικού και έστειλε νέο μήνυμα προς τη Β.Κορέα.
51
Επαναδιατυπώνοντας τη διαρκή προσήλωση των ΗΠΑ στην Ασία ο Τζορτζ Ο.Μπους άρχισε την Πέμπτη την περιοδεία του στην περιοχή με πρώτο σταθμό τη Σιγκαπούρη. Ζήτησε τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου Ασίας-Ειρηνικού και έστειλε νέο μήνυμα προς τη Βόρειο Κορέα.
«Η Αμερική θα παραμείνει προσηλωμένη στην Ασία διότι τα συμφέροντά μας εξαρτώνται από την επέκταση της ελευθερίας και των ευκαιριών στην περιοχή» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, πρώτη χώρα που επισκέφθηκε μετά τη βαριά ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές.
Επιτιθέμενος στους Δημοκρατικούς, ο Μπους υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ θα αντισταθούν «στους παλαιούς πειρασμούς του απομονωτισμού και του προστατευτισμού».
Παρά τις αντιδράσεις στο Κογκρέσο, όπου «βασιλεύει» πλέον το Δημοκρατικό Κόμμα, ο Μπους υπερασπίστηκε επίσης την ελεύθερη αγορά, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο μίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου Ασίας-Ειρηνικού.
Επισημαίνεται ότι πριν από την έναρξη της ασιατικής περιοδείας, ο Μπους υπέστη ήττα στο εσωτερικό όταν απερρίφθη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο για την εξομάλυνση του εμπορίου με το κομμουνιστικό Βιετνάμ.
Αναφερόμενος στο θέμα της Βορείου Κορέας ο Μπους ζήτησε από το κομμουνιστικό καθεστώς να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος μετά την πρώτη πυρηνική δοκιμή του περασμένου μήνα.
Κάλεσε επίσης τους ηγέτες της περιοχής να προειδοποιήσουν την Πιονγιάνγκ ότι η μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας προς άλλες χώρες ή τρομοκρατικές οργανώσεις «δεν θα γίνει ανεκτή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442