Η Αμερική είναι προσηλωμένη στην Ασία, διαμηνύει ο Μπους από τη Σιγκαπούρη
Επαναδιατυπώνοντας τη διαρκή προσήλωση των ΗΠΑ στην Ασία Τζορτζ Ο.Μπους άρχισε την Πέμπτη την περιοδεία του στην περιοχή με πρώτο σταθμό τη Σιγκαπούρη. Ζήτησε τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου Ασίας-Ειρηνικού και έστειλε νέο μήνυμα προς τη Β.Κορέα.
51
Επαναδιατυπώνοντας τη διαρκή προσήλωση των ΗΠΑ στην Ασία ο Τζορτζ Ο.Μπους άρχισε την Πέμπτη την περιοδεία του στην περιοχή με πρώτο σταθμό τη Σιγκαπούρη. Ζήτησε τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου Ασίας-Ειρηνικού και έστειλε νέο μήνυμα προς τη Βόρειο Κορέα.
«Η Αμερική θα παραμείνει προσηλωμένη στην Ασία διότι τα συμφέροντά μας εξαρτώνται από την επέκταση της ελευθερίας και των ευκαιριών στην περιοχή» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, πρώτη χώρα που επισκέφθηκε μετά τη βαριά ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές.
Επιτιθέμενος στους Δημοκρατικούς, ο Μπους υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ θα αντισταθούν «στους παλαιούς πειρασμούς του απομονωτισμού και του προστατευτισμού».
Παρά τις αντιδράσεις στο Κογκρέσο, όπου «βασιλεύει» πλέον το Δημοκρατικό Κόμμα, ο Μπους υπερασπίστηκε επίσης την ελεύθερη αγορά, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο μίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου Ασίας-Ειρηνικού.
Επισημαίνεται ότι πριν από την έναρξη της ασιατικής περιοδείας, ο Μπους υπέστη ήττα στο εσωτερικό όταν απερρίφθη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο για την εξομάλυνση του εμπορίου με το κομμουνιστικό Βιετνάμ.
Αναφερόμενος στο θέμα της Βορείου Κορέας ο Μπους ζήτησε από το κομμουνιστικό καθεστώς να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος μετά την πρώτη πυρηνική δοκιμή του περασμένου μήνα.
Κάλεσε επίσης τους ηγέτες της περιοχής να προειδοποιήσουν την Πιονγιάνγκ ότι η μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας προς άλλες χώρες ή τρομοκρατικές οργανώσεις «δεν θα γίνει ανεκτή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Το… τερμάτισε: Μετά την επίθεση στον Πάπα ο Τραμπ εμφανίζεται ως… Χριστός
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action
- Ηράκλειο: Στις φλόγες χώρος ενοικιαζόμενων οχημάτων – Δείτε βίντεο
- Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου ματς με τους Μπακς – Δεν μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο…»
- Ο μαυρόγυπας «Ιωάννα» επέστρεψε στη Δαδιά και ανανέωσε την ελπίδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442