Δεν θα εφαρμόζεται η παρακράτηση σε οφειλέτες με μισθούς ή συντάξεις κάτω των 600 ευρώ
Για μισθούς και συντάξεις κάτω από 600 ευρώ δεν θα εφαρμόζεται το μέτρο της παρακράτησης ή η δέσμευση μέρους του ποσού αυτού στις περιπτώσεις οφειλών προς το Δημόσιο, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.
27
Για μισθούς και συντάξεις κάτω από 600 ευρώ δεν θα εφαρμόζεται το μέτρο της παρακράτησης ή η δέσμευση μέρους του ποσού αυτού στις περιπτώσεις οφειλών προς το Δημόσιο.
Στη ρύθμιση αυτή προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών για να βοηθηθούν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.
Ο συγκεκριμένος νόμος (356/74) προέρχεται από την περίοδο της χούντας και ενεργοποιήθηκε το 2005 με εγκύκλιο του Αδάμ Ρεγκούζα, προκάτοχου του κ. Μπέζα.
Η εφαρμογή του έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς διώκονται άνθρωποι με πολύ χαμηλά εισοδήματα ακόμη και για μικρές οφειλές.
Το μέτρο προβλέπει την παρακράτηση του 25% των συντάξεων, των μισθών ή των βοηθημάτων για τις περιπτώσεις που ο υπόχρεος είχε οφειλές απέναντι στο Δημόσιο.
Σε κάθε περίπτωση, το όριο των 600 ευρώ, αν και δεν είναι υψηλό, θα ανακουφίσει χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442