Σκληρή επίθεση Μπλερ κατά των επικριτών της πολιτικής του σε θέματα ασφάλειας
Στην αντεπίθεση πέρασε την Κυριακή ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, κατηγορώντας όσους επικρίνουν την πολιτική του σε θέματα ασφάλειας ότι ζουν εκτός πραγματικότητας. Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ούτε βουλευτές του κόμματός του.
30
Στην αντεπίθεση πέρασε την Κυριακή ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, κατηγορώντας όσους επικρίνουν την πολιτική του σε θέματα ασφάλειας ότι ζουν εκτός πραγματικότητας. Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ούτε βουλευτές του κόμματός του.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Observer, ο Μπλερ τόνισε ότι η συζήτηση για την ασφάλεια της χώρας ξεπερνά τα στενά και παραδοσιακά όρια των πολιτικών κομμάτων.
«Στην πολιτική μας ζωή οι Τόρις, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και ένα πολύ μικρό κομμάτι των Εργατικών έχουν χάσει την επαφή με τους ψηφοφόρους τους.
» Η αντικοινωνική συμπεριφορά δεν είναι σημαντικό ζήτημα εντός του Κοινοβουλίου, όμως εκεί έξω στο υπόλοιπο της χώρας είναι ένα τεράστιο ζήτημα.»
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι στόχος της νέας νομοθεσίας που προωθεί είναι να κυνηγήσει το έγκλημα, «είτε για να παραδοθεί είτε για να εγκαταλείψει τη Βρετανία».
Όπως επισημαίνει το BBC, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τόνι Μπλερ χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις κατά των επικριτών του σε θέματα ασφάλειας, καταπολέμησης της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.
Ο πρωθυπουργός έχει κατ επανάληψη ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει πίσω στις προσπάθειες καταπολέμησης του εγκλήματος, υπογραμμίζοντας: «δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε το έγκλημα του 21ου αιώνα με παραδοσιακές και ξεπερασμένες μεθόδους».
Πάντως, τόσο οι Συντηρητικοί όσο και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό ότι με τα μέτρα που λαμβάνει επιχειρεί απλώς να κρύψει την αποτυχία της κυβέρνησής του στην προσπάθεια καταπολέμησης του εγκλήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442