Κινητοποιήσεις διαρκείας από τον ερχόμενο Μάιο αποφασίζουν οι πανεπιστημιακοί
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας μέσα στον Μάιο προχωρά η Πανελλήνια Oμοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν το εξάμηνο, καθώς και η εξεταστική περίοδος του Ιουνίου.
30
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας μέσα στον Μάιο προχωρά η Πανελλήνια Oμοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν το εξάμηνο, καθώς και η εξεταστική περίοδος του Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας συναντήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας με την υπουργό Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου. Όπως είπαν μετά τη συνάντηση, δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματά τους.
Μιλώντας στα Νέα του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λάζαρος Απέκης, εξήγησε: «Ήμασταν αποφασισμένοι από τον Φεβρουάριο να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που κανένα από τα αιτήματά μας δεν ικανοποιείτο. Δυστυχώς και μετά τη συνάντηση με την υπουργό δεν πήραμε καμία δέσμευση και έτσι αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε απεργία.»
Oι καθηγητές ζητούν αύξηση των δαπανών για την Παιδεία: συγκεκριμένα η χρηματοδότηση να φτάσει στο 5% του ΑΕΠ (από το 3,5% που είναι σήμερα) και της έρευνας στο 1,5% του ΑΕΠ (από το 0,6% που είναι σήμερα).
Επιπλέον, ζητούν αύξηση τουλάχιστον 10% του βασικού μισθού τους. Ριζικά αντίθετοι είναι οι καθηγητές και με το ενδεχόμενο ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρχεία Έπσταϊν: Παραιτήθηκε και από μέλος των Εργατικών ο Βρετανός πρώην υπουργός Μάντελσον
- Αποκαλυπτικό δημοσίευμα στις ΗΠΑ: «Αν ο Αντετοκούνμπο φύγει με ανταλλαγή τώρα, θα πάει στους Γουόριορς»
- Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα του ’75 ανήκει στον 20ο αιώνα – Στο στόχαστρο η μονιμότητα στο δημόσιο και τα ΑΕΙ – Τι είπε για το άρθρο 86
- Δολοφονία Πρέτι: Έγιναν γνωστά τα ονόματα των πρακτόρων που τον δολοφόνησαν
- Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]
- Μποξέρ στις ΗΠΑ έχασε το… περουκίνι του μέσα στο ρινγκ και έγινε viral! (vid)
- Λόρα: Missing alert και στη Γερμανία με τη φωτογραφία της – Είχε φωτογραφίσει το διαβατήριο της μητέρας της
- Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έγραψε ιστορία στα Grammy και έγινε μέλος του κλειστού κλαμπ EGOT
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)
















![Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Capture-16-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442