Λωρίδες κυκλοφορίας για οχήματα με τουλάχιστον δύο επιβάτες από το 2007 στη Βρετανία
Ειδικές λωρίδες για οχήματα που μεταφέρουν τουλάχιστον δύο επιβάτες κατασκευάζονται στη Βρετανία με προοπτική να δοθούν στην κυκλοφορία το 2007. Στόχος, ο περιορισμός των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Ωστόσο, οικολογικές οργανώσεις δηλώνουν αντίθετες.
30
Ειδικές λωρίδες για οχήματα που μεταφέρουν τουλάχιστον δύο επιβάτες κατασκευάζονται στη Βρετανία με προοπτική να δοθούν στην κυκλοφορία το 2007. Στόχος των Αρχών, ο περιορισμός των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Ωστόσο, οικολογικές οργανώσεις δηλώνουν αντίθετες.
Όπως αναφέρεται στα Νέα της Τετάρτης, οργανώσεις όπως οι Φίλοι της Γης και η Transport 2000 θεωρούν ότι με την εφαρμογή του μέτρου τα οχήματα στους δρόμους θα αυξηθούν.
Επιπλέον, σημειώνουν, ότι για τη δημιουργία της ειδικής λωρίδας έπρεπε να γίνει χρήση των υφιστάμενων και όχι η διεύρυνση των αυτοκινητοδρόμων.
Το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει, πάντως, ότι η πρώτη τέτοια λωρίδα θα ανοίξει το 2007 σε τμήμα μήκους 1,6χλμ στον εξαιρετικά πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται ανάμεσα στο Μπράντφορντ και το Λιντς.
Μία ακόμα λωρίδα θα λειτουργήσει το 2008 στον πολύπαθο Μ1, στο βόρειο Λονδίνο.
Το μέτρο ισχύει ήδη σε αρκετές Πολιτείες της Αμερικής, αλλά και στην Αυστραλία. Υπήρξαν βέβαια και προσπάθειες εξαπάτησης των αστυνομικών: ορισμένοι τοποθετούσαν κούκλες στο κάθισμα του συνοδηγού, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την ειδικώ λωρίδα…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442