Aρνητικό ήταν το ισοζύγιο της απασχόλησης το 2005, αφού χάθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας απ όσες δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια για τα οποία υπάρχουν σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με την ΤτΕ και τον OΑΕΔ.
Aρνητικό ήταν το ισοζύγιο της απασχόλησης το 2005, αφού χάθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας απ όσες δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια για τα οποία υπάρχουν σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον OΑΕΔ.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, συνολικά το 2005 ο αριθμός των θέσεων εργασίας μειώθηκε κατά 6.664, αναφέρει στο στατιστικό δελτίο της Oικονομικής Συγκυρίας του Φεβρουαρίου η Τράπεζα της Ελλάδος, επικαλούμενη ως πηγή τον OΑΕΔ.
Το 2004, αντίθετα, είχαν δημιουργηθεί 24.119 νέες θέσεις εργασίας και όλα τα προηγούμενα χρόνια, από το 1999 που αρχίζει η καταγραφή στο δελτίο, το ισοζύγιο ήταν θετικό.
Το 2005 έγιναν 1.070.994 αναγγελίες νέων προσλήψεων, αριθμός χαμηλότερος κατά 3,3% από τις νέες προσλήψεις του 2004. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, από το 1999, οι αναγγελίες νέων προσλήψεων αυξάνονταν από χρόνο σε χρόνο.
Την ίδια χρονιά έγιναν 675.491 καταγγελίες σύμβασης, δηλαδή απολύσεις, αριθμός υψηλότερος κατά 1,5% από τον αντίστοιχο του 2004. Επίσης, είχαμε 402.167 οικειοθελείς αποχωρήσεις, μειωμένες κατά 3,8% σε σύγκριση με το 2004.
Το γεγονός ότι η ανεργία εμφανίζεται μειούμενη δεν έρχεται σε αντίφαση με το παραπάνω στοιχείο. Η ανεργία μπορεί να μειώνεται επειδή το εργατικό δυναμικό δεν αυξάνεται σημαντικά και επομένως παρά τη μείωση των θέσεων εργασίας, αυτές επαρκούν για να απασχολήσουν μεγαλύτερο ποσοστό του εργατικού δυναμικού.
Όμως, ο χαμηλός ρυθμός αύξησης του εργατικού δυναμικού επιδρά αρνητικά στην οικονομική δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα επιδεινώνει και το ασφαλιστικό πρόβλημα, καθώς περιορίζονται οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας