Πέντε προϋποθέσεις θέτει το ΠΑΣΟΚ στο διάλογο για την ακτοπλοΐα
Πέντε βασικές προϋποθέσεις απαιτούνται για να είναι αποδοτικός ένας διάλογος για την ακτοπλοΐα, σημειώνει η Αννα Διαμαντοπούλου σε επιστολή της προς τον Μ.Κεφαλογιάννη, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ απαντά αρνητικά στην πρόσκληση του ΥΕΝ για διάλογο.
Αρνητικά, επί του παρόντος, στην πρόσκληση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για διάλογο επί των προβλημάτων της ακτοπλοΐας απαντά το ΠΑΣΟκ, καθώς εκτιμά ότι δεν υπάρχουν πέντε βασικές προϋποθέσεις.
Σε επιστολή της προς τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, τονίζει ότι η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της ακτοπλοΐας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που αφορά στην εθνική οικονομική και κοινωνική συνοχή και καλεί την κυβέρνηση να καταθέσει το σχέδιό της και τις προτάσεις της στη Βουλή.
Εάν η κυβέρνηση, αναφέρει η κ. Διαμαντοπούλου, εκτιμά ότι υπάρχει η ανάγκη ενός ευρύτερου διαλόγου, που θα έχει τα χαρακτηριστικά ενός εθνικού διαλόγου, για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στις νησιώτικες πολιτικές, τις λιμενικές και άλλες υποδομές, τη σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών δικτύων και την προσέλκυση επενδύσεων, τότε ο εθνικός αυτός διάλογος πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:
1) Πολιτικό κλίμα που θα εμπνέει σεβασμό και εκτίμηση προς τις απόψεις και τις θέσεις των συμμετεχόντων.
2) Οργανωμένη ατζέντα όπου θα τίθενται τα μείζονα ζητήματα οικονομικής και κοινωνικής συνοχής της χώρας.
3) Κατάθεση αναλυτικών στοιχείων που διαθέτει το ΥΕΝ (μελέτες, στατιστικά στοιχεία και πιθανά νέα δεδομένα).
4) Πλαίσιο των θέσεων της κυβέρνησης για την έναρξη του διαλόγου.
5) Ικανοποιητικό χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση αλλά και την ολοκλήρωση του διαλόγου.
«Επειδή κανένα από τα παραπάνω ζητήματα δεν ισχύει», σημειώνει η κ. Διαμαντοπούλου, «το ΠΑΣΟΚ απαντά αρνητικά επί του παρόντος στην πρόσκλησή σας».
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.