Τρισδιάστατες οθόνες για κινητά παρουσίασε η Samsung
Η νοτιοκορεάτικη Samsung θα διαθέσει το 2005 τις πρώτες οθόνες για κινητά τηλέφωνα οι οποίες προβάλλουν εικόνες σε τρεις διαστάσεις. Η εταιρεία πιστεύει ότι η τεχνολογία 3D θα έχει επικρατήσει στις περισσότερες οθόνες LCD εντός μιας δεκαετίας.
36
Η νοτιοκορεάτικη Samsung παρουσίασε τις πρώτες οθόνες για κινητά τηλέφωνα που προβάλλουν εικόνες σε τρεις διαστάσεις. Η εταιρεία πιστεύει ότι η τεχνολογία 3D θα έχει επικρατήσει στις περισσότερες οθόνες LCD εντός μιας δεκαετίας.
«Με την εφεύρεση αυτή βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό στην δυνητικά επικερδή αγορά για οθόνες 3D» σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιουν Σεόκ-Ριούλ, αντιπρόεδρος της Samsung SDI.
H εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα αρχίσει να διαθέτει τις νέες οθόνες σε κατασκευστές κινητών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005. Το πλεονέκτημα των οθονών της Samsung είναι η μεγάλη γωνία θέασης, που φτάνει τις 180 μοίρες τόσο στο οριζόντιο όσο και στο κατακόρυφο επίπεδο.
Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει σε ποιο μηχανισμό λειτουργίας βασίζονται οι οθόνες της. Τα άλλα μοντέλα που κυκλοφορούν στην ξένη αγορά, κυρίως σε φορητούς της Sharp, αποτελούνται από «σάντουιτς» υγρών κρυστάλλων που προβάλλουν δύο ελαφρώς διαφορετικές εικόνες σε κάθε μάτι του χρήστη, ώστε να δίνουν την αίσθηση του βάθους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Κίνα αυξάνει κατά 7% τον προϋπολογισμό για την άμυνα το 2026
- Ιράν: Διαψεύδει δημοσιεύματα για «αποστολή μηνυμάτων» διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ
- Ιράν: Νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου κατά 2% στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής

