66

Έτσι και αλλιώς δεν είχε ελπίδες! Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε και στο Ισραήλ, από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με 1-0 στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τον γ προκριματικό γύρο, με τους Ισραηλινούς να έχουν πάρει τον πρώτο στα χαρτιά με 3-0. Έτσι ο «δικέφαλος του βορρά» θα συνεχίσει την ευρωπαίκή πορεία του στο Κύπελλο UEFA.

Οι όποιες ελπίδες του «Δικεφάλου» για το θαύμα «έσβησαν» πολύ νωρίς. Μόλις στο όγδοο λεπτό, ο Λιράν Κοέν βρέθηκε αμαρκάριστος στην «καρδιά» της ελληνικής άμυνας και «νίκησε» εύκολα τον Ατματσίδη, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

Πλέον, το ματς είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα επιστροφής για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος, μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο γλίτωσε από δεύτερο γκολ, όταν ο Ταμίρ Κοέν αστόχησε από πλεονεκτικές θέσεις.

Στο δεύτερο μέρος, με την είσοδο των Βαγγελή, Σπάσιτς, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έγινε πιο απειλητικός και πλησίασε την ισοφάριση, ιδίως μετά το 66, όταν οι Ισραηλινοί έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αμποσιάμ με δεύτερη κίτρινη.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν κατάφερε τελικά να πάρει ούτε καν την τιμητική ισοπαλία, αφού ο Σκαρμούτσος σε δύο περιπτώσεις (57, 68) δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ ο Σπάσιτς στο 60 και ο Βαγγελής στο 67 «νικήθηκαν» από τον τερματοφύλακα Στράουμπερ.

Κόκκινη: Αμποσιάμ (66)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Στράουμπερ, Αμποσιάμ, Τζιοβανίνι, Στρόολ, Πάντσιλ, Μέσικα, Μισαέλοφ (76 Μόοσα), Ταμίρ Κοέν, Ρέις, Αντο (80 Nτάγκο), Λιράν Κοέν (85 Μπιτόν).

ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Ουντέζε, Καραδήμος, Χασιώτης (74 Αμαφούλε), Φουτσίνι, Εγκωμίτης (46 Βαγγελής), Μάρκος (46 Σπάσιτς), Κούτσης, Θεοδωρίδης, Σαλπιγγίδης, Σκαρμούτσος.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ