66

Ούτε η Αθήνα φάνηκε γουρλίδικη για τις Βραζιλιάνες Μπεχάρ/ Σέλντα, αφού και πάλι αρκέσθηκαν στο αργυρό μετάλλιο στο μπιτς βόλεϊ, όπως και στο Σίδνεϊ. «Χρυσές» Ολυμπιονίκες ανεδείχθησαν οι Αμερικανίδες μίστι Μέι/ Κέρι Γουόλς, που έκαναν περίπατο στον τελικό νικώντας 2-0 τις Βραζιλιάνες.

Τα σετ: 21-17, 21-11.

Το δίδυμο Μέι/Γουόλς, έφτασε στο χρυσό μετάλλιο, παρά τον τραυματσμό της Μέι στους κοιλιακούς που την ανάγκασε να απουσιάσει από τους σημαντικότερους αγώνες των προκριματικών περιόδων. Λίγο πριν τους αγώνες, η συμμετοχή της αθλήτριας ήταν αβέβαιη.

Οι Μέι/Γουόλς αφού νίκησαν σε όλους τους αγώνες του τουρνουά, έφτασαν στον τελικό έχοντας πετύχει ένα ρεκόρ: έξι διαδοχικές νίκες, μία εκ των οποίων, στους ημιτελικούς, κατα των συμπατριωτισσών τους, Χόλι Μακ Πικ/ Ελέιν Γιάνγκς, που πήραν το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση.

Είναι παράλληλα το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ σε γυναικείο Ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ.

Σε Αμερικανίδες και το χάλκινο

Στις ΗΠΑ κατέληξε και το χάλκινο μετάλλιο αφού οι Χόλι Μακ Πικ/ Ελέιν Γιάνγκς επικράτησαν με 2-1 σετ των Νάταλι Κουκ και Νικόλ Σάντερσον από την Αυστραλία, οι οποίες έμειναν στην τέταρτη θέση.

Τα σετ: 21-18, 15-21, 15-9.

Στο β σετ, όταν το σκορ ήταν 16-15 υπέρ της Αυστραλίας, η Κουκ χτύπησε τον τραυματισμένο της ώμο, στην προσπάθειά της να αποκρούσει ένα καρφί των αντιπάλων της, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί για δέκα λεπτά περίπου, ώστε να παρασχεθούν στην παίκτρια οι πρώτες βοήθειες.

Μετά το τέλος του αγώνα η ομάδα της Αυστραλίας ξέσπασε σε κλάματα, ενώ οι Μακ Πικ και Γιάνγκς, χαμογελαστές, έβγαζαν φωτογραφίες φορώντας στεφάνια από δάφνες στο κεφάλι και χρωματιστά κολιέ στο λαιμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ