66

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι του γυναικείου ποδοσφαίρου μεταξύ ΗΠΑ και Αυστραλίας στο Καυτανζόγλειο. Η Σουηδία εξασφάλισε την πρόκρισή της, μετά την επικράτησή της με 2-1 επί της Νιγηρίας στο Βόλο.

* Σε αγώνα που έγινε στο Καυταντζόγλειο στάδιο για τον G όμιλο η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Αυστραλία. Για τις Αμερικανίδες σκόραρε η Λίλι στο 19, ενώ η ισοφάριση για τις Αυστραλές σημειώθηκε οκτώ λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με την Πίτερς.

ΗΠΑ: Σκάρι, Μιτς, Ρέντικ, Φόσετ (67 Ο Ράϊλι), Μάρκγκραφ, Μποξ (67 Τάρπλεϊ), Βάγκνερ (74 Χιούκλς), Φάουντι, Λίλι, Χαμ, Πάρλοου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Κελ, Ντέϊβις, Γουέϊνραϊτ, Αλατζιχ (62΄ Ντε Βάνα), Σόλσμπερι, Σλάτιγιερ (42 Ρόιτερ), Σίπαρντ, Κάριοκ, Πίτερς, Σμολ (66 Φόστερ), Γουόλς.

* Με νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στην επόμενη φάση του Ολυμπιακού τουρνουά, ολοκλήρωσε την συμμετοχή της στον E όμιλο, η γυναικεία ομάδα της Σουηδίας. Οι Σκανδιναβές επικράτησαν στο «Πανθεσσαλικό» του Βόλου με 2-1 της Νιγηρίας, χάρη στα γκολ της Μάρκλουντ (68) και Μαλίν (77). Οι Αφρικανές είχαν προηγηθεί από το 25ο λεπτό με την Ακίντε.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Γιόνσον, Βέστμπεργκ, Μάρκλουντ, Μπένγκστον, Λάρσον, Όεστμπεργκ, Μόοστροεμ, Σέγκραν (46. Σελίν), Σέστρεμ (63 Έκβιστ), Λιούμπεργκ (80 Φάγκερστεμ), Σβένσον.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ντέντε, Έζε, Ικίντι, Κουνταϊσι, Νουόσου (82 Σάμπι), Έκπο, Μάντου, Νκβότσα, Μπατσού (78 Έγκμπε), Ακίντε (70. Αμέ), Οκόλα.

* Ανετη νίκη που σφράγισε και τυπικά την πρόκριση της Γερμανίας στην επόμενη φάση του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου, πέτυχε η γυναικεία ομάδα των «πάντσερ». Οι Γερμανίδες επικράτησαν της ομάδας από το Μεξικό με 2-0, χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Βιμπέρσκι (20) και Πριντζ (79).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ