Υπό διερεύνηση η σχέση χρόνιου κοιλιακού άλγους – ψυχικών διαταραχών
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιο πόνο στην κοιλιακή χώρα είναι πιθανό να υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιο πόνο στην κοιλιακή χώρα είναι πιθανό να υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Ομάδα ειδικών από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ στις ΗΠΑ με επικεφαλής τον Δρ Τζον Κάμπο έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 42 παιδιά, ηλικίας από 8 έως 15 ετών που έπασχαν από χρόνιο άλγος στην κοιλιακή χώρα και σύγκριναν την κλινική εικόνα τους με την αντίστοιχη 38 υγιών παιδιών.
Όπως διαπιστώθηκε, τα παιδιά της πρώτης ομάδας είχαν στατιστικά περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από κάποια ψυχική διαταραχή. Πιο συγκεκριμένα, εκ των 42 παιδιών, τα 33 έπασχαν από αγχώδη συνδρομή και τα 18 από κατάθλιψη.
Επιπλέον, αποκαλύφθηκε πως τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης ήταν υψηλότερα μεταξύ των παιδιών που έπασχαν από επαναλαμβανόμενες κρίσεις κοιλιακού άλγους, ενώ μεγαλύτερος ήταν και ο βαθμός των λειτουργικών διαταραχών.
Τα πρώτα κρούσματα κοιλιακού άλγους αποδείχθηκε πως έπληξαν τα παιδιά πλησιέστερα στην ηλικία των εννέα ετών, ενώ η πρώτη εμφάνιση αγχώδους συνδρομής και κατάθλιψης εντοπίστηκε, αντίστοιχα, κατά τις ηλικίες των 6,25 και 9,5 ετών.
Οι ερευνητές ελπίζουν πως τα συμπεράσματα της έρευνάς τους θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό τις μελέτες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά του χρόνιου κοιλιακού άλγους.
health.in.gr
- Ιράν: Τον «τερματισμό του πολέμου άμεσα» ζητά ο Ερντογάν – Απειλείται «η σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής»
- Ιράν: «Εμείς θα αποφασίσουμε το τέλος του πολέμου», απαντούν στον Τραμπ οι Φρουροί της Επανάστασης
- Ιράν: Ο πόλεμος «θα τελειώσει σύντομα» διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Ουκρανία: Αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ρωσικών επιθέσεων σε Χάρκοβο και Ντνίπρο
- Ιράν: Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
- Κούβα: Ο ΟΗΕ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την εισαγωγή καυσίμων για την ανθρωπιστική αποστολή του
- Μέση Ανατολή: Το Eurogroup προειδοποιεί για παρατεταμένη αστάθεια – Πιέσεις σε ενέργεια και αγορές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442