26

Ο «αργυρός» παγκόσμιος πρωταθλητής του ακοντισμού στη Σεβίλη το 1999, Κώστας Γκατσιούδης, θα είναι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος, στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα γίνει στις 25 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΕΟΕ.

«Αισθάνομαι σαν να έχω πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Αποτέλεσε έκπληξη για μένα η επιλογή στο πρόσωπό μου και είμαι πολύ χαρούμενος που θα γίνω ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος» δήλωσε ο Ελληνας ακοντιστής.

Την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 31 Μαρτίου, ως τελευταίος Λαμπαδηδρόμος, θα μεταφέρει η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Κατερίνα Θάνου.

H Φλόγα παραμείνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο μέχρι τις 4 Ιουνίου, θα ξεκινήσει νέο ταξίδι για τις πέντε ηπείρους, για να καταλήξει και πάλι στην Αθήνα.

Ακόμα η ΕΟΕ αποφάσισε να ορίσει εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού, μέλη της ΔΟΕ ως λαμπαδηδρόμους σε διάφορα σημεία της διαδρομής και σε ιστορικά μνημεία.

Αναμεσά τους είναι οι: Αλεξάντερ Ποπόφ (25/3, Αρχαία Ολυμπία), Γκι Ντρι (25/3, Αρχαία Ολυμπία), Σεργκέι Μπούμπκα (25/3, Αρχαία Ολυμπία), Μανουέλα ντε Τσλεντα (27/3, Μεθώνη), Μανουέλ Εστιάρτε (28/3, Μυστράς), Νανουάλελ Μουταουάκελ (29/3), Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό (30/3, Μυκήνες).

Παράλληλα την Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρουν και κορυφαίοι Έλληνας αθλητές της χώρας μας. Αυτοί είναι οι εξής: Περικλής Ιακωβάκης, Αντζαλε Μαρία Κωνσταντινίδου, Βασίλης Δημητριάδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Κώστας Λούδης, Τασούλα Κελεσίδου, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ