
Έσωσε την παρτίδα στο 88 και πήρε το 1-1 από τη Ρέιντζερς ο Παναθηναϊκός
H πρώτη ελληνική νίκη στο φετινό Champions League δεν ήρθε ούτε από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» κατάφεραν πάντως με πολλά προβλήματα και με 10 παίκτες από το 56 να αναδειχθούν ισόπαλοι 1-1 με τη Ρέιντζερς στη Λεωφόρο. Μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός του Κυργιάκου.
26
H ελληνική νίκη στο φετινό Champions League δεν ήρθε ούτε από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» σε μία άσχημη βραδιά πάντως κατάφεραν με πολλά προβλήματα και με 10 παίκτες να αναδειχθούν ισόπαλοι 1-1 με τη Ρέιντζερς. Μεγάλο πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του Κυργιάκου.
Με απόντα τον Ρενέ Χένρικσεν και στον πάγκο τους Μπασινά, Σανμαρτεάν, Παπαδόπουλο, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με ένδεκα παίκτες που για πρώτη φορά θα «συνυπήρχαν».
Η Ρέιντζερς έχασε μια καλή ευκαιρία στο 4 με το σουτ (άουτ) του Αρβελάτζε, στην οποία οι γηπεδούχοι απάντησαν όταν στο 12 ο Αρτέτα (το έκανε? και αυτό) απέκρουσε στη γραμμή το σουτ του Ζουτάτουτας.
Η ομάδα του Σουμ ήταν ακίνδυνη και οι Σκωτσέζοι (τρόπος του λέγειν βέβαια, αφού υπήρχαν 9 ξένοι στην ενδεκάδα της) περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν». Κι αυτό έγινε στο 35, όταν ο Χιζανισβίλι πέρασε τη μπάλα στον Καπούτσο, που καλυπτόταν οριακά από την άμυνα των «πρασίνων», ο Πορτογάλος σέντραρε παράλληλά και ο Εμερσον απλώς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.
Σα να μην έφτανε αυτό, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Σωτήρης Κυργιάκος τραυματίστηκε σε μία εναέρια μονομαχία με τον Κλος και αποχώρησε με φορείο.
Και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να αναπτυχθεί ορθόδοξα. Με βολέ του Χαλκιά και βαθιές μπαλιές του Μορίς ξεκινούσαν οι «επιθέσεις» των γηπεδούχων και φυσικά οι πρωταθλητές Σκωτίας είχαν εύκολη δουλειά…
Τα πάντα φάνηκαν να τελειώνουν στο 57 όταν οι «πράσινοι» έμειναν με 10 παίκτες, λόγω της αυστηρής αποβολής του Γκούμα, με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι η συμμετοχή του Γκούμα περιορίστηκε σε μόλις 12 λεπτά.
Στο σημείο εκείνο η συγκλονιστική παρουσία των 14.000 οπαδών του «τριφυλλιού» ξύπνησε τον εγωισμό των παικτών που για ένα διάστημα είχαν καλή απόδοση, πλησίασαν στο γκολ με τον Φύσσα (60) και γενικά αναστάτωσαν την άμυνα της Ρέιντζερς, κάτι που δεν είχαν κάνει στην προηγούμενη μία ώρα αγώνα.
Στο 72 χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Μπεργκ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Παπαδόπουλό που ήταν έτοιμος να σκοράρει.
Τελικά, ο Παναθηναϊκός ανταμείφθηκε για αυτήν την υπερπροσπάθεια, δύο λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας, όταν ο Παντελής Κωνσταντινίδης εκμεταλλεύθηκε σύγχυση στην περιοχή της Ρέιντζερς και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.
Παναθηναϊκός: Χαλκιάς, Μορίς, Φύσσας, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος (46΄ Γκούμας), Μάριτς, Ζουτάουτας, Μικάελσεν, Επαλέ (79΄ Κωνσταντινίδης), Βλάοβιτς (64΄ Παπαδόπουλος), Κωνσταντίνου.
Ρεϊντζερς: Κλος, Μουρ, Μπολ, Χιζανισβίλι, Μπεργκ, Εμερσον, Αρτέτα, Καπούτσο, Λόβενκραντς (77΄ Βανόλι), Αρβελάτζε (85΄ Νέρλινγκερ), Μολς.
ΑΠΕ
- Κεφαλονιά: Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις – Τι σχέση έχουν τα άλλα άτομα που έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με τη Μυρτώ
- Τέσσερα χρόνια φυλακή στον 22χρονο που έπεισε ηλικιωμένη να ξεθάψει 100.000 ευρώ από την αυλή της
- Η δημοπρασία του αιώνα: Πώς οι «σιωπηλοί μάρτυρες» της ζωής της Τζάκι Κένεντι Ωνάση καθήλωσαν τον πλανήτη
- Κώστας Αρβανίτης: Στην Κομισιόν οι ανοίκειες επιθέσεις κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
- Ηλιούπολη: Αποκαλυπτικό βίντεο για το δυστύχημα με τον οδηγό μοτοσικλέτας – Τι ερευνούν οι Αρχές
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ





