Η Microsoft υποχρεώνεται να διανείμει τη Java μαζί με τα Windows εντός 120 ημερών
Ομοσπονδιακό δικαστήριο υποχρεώνει τη Microsoft να διανείμει τη γλώσσα προγραμματισμού Java της Sun Microsystems μαζί με το δημοφιλές λειτουργικό της σύστημα, τα Windows. Η αντίστροφη μέτρηση για τις 120 ημέρες της διορίας της έχει ήδη αρχίσει.
39
Ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ υποχρέωσε χτες, Τετάρτη τη Microsoft να διανείμει τη γλώσσα προγραμματισμού Java της Sun Microsystems μαζί με το δημοφιλές λειτουργικό της σύστημα, τα Windows εντός 120 ημερών.
Λίγο πριν εκπνεύσει το 2002, στις 23 Δεκεμβρίου 2002, ο ομοσπονδιακός δικαστής Φρέντερικ Μοτζ έκρινε ότι η Sun ήταν πιθανό να δικαιωθεί από το δικαστήριο. H Sun καταλογίζει στη Microsoft τη χρήση αθέμιτων μέσων για την προώθηση της τεχνολογίας .Net εις βάρος της ανταγωνιστικής Java, στην οποία κατηγορείται ότι έκανε σαμποτάζ.
Ο δικαστής εξέδωσε προκαταρκτική απόφαση, με την οποία υποχρέωνε τη Microsoft να διανείμει τη Java μαζί με τα Windows. Έδωσε δε, τη δυνατότητα στις δύο πλευρές να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή της απόφασή του. Ωστόσο, χρειάστηκε να παρέμβει και πάλι αφού οι διάδικοι δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Η Μicrosoft ζητούσε προθεσμία τουλάχιστον ενός έτους πριν αρχίσει να διανέμει τη Java, όπως μετέδωσε το Reuters.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυριακή η αλλαγή της ώρας – Αύριο, οι δείκτες του ρολογιού μία ώρα μπροστά
- Σπύρος Σκούρας, ο Έλληνας με το φτωχό υπόβαθρο που κατέκτησε το Χόλιγουντ του 20ού αιώνα
- Τραγωδία με 22 νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Ιεράπετρας – Πέταξαν τις σορούς στη θάλασσα
- Βουλιαγμένη: Σήμερα η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη από το «πηγάδι του Διαβόλου»
- Ο Άρης ψάχνεται για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς (pic)
- Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τα επαγγελματικά ακίνητα – «Πρωταθλητές» τα πράσινα γραφεία


