Να αποκαλύψει την Εύα καλείται η Clonaid από δικαστήριο των ΗΠΑ
Καθώς εντείνονται οι αμφιβολίες γύρω από την εγκυρότητα των ισχυρισμών περί γέννησης του πρώτου ανθρώπινου κλώνου, δικαστήριο στη Φλόριντα των ΗΠΑ υποχρεώνει τη συνδεόμενη με τους ραελιανούς Clonaid να αποκαλύψει τα στοιχεία της Εύας και της μητέρας της.
51
Καθώς εντείνονται οι αμφιβολίες γύρω από την εγκυρότητα των ισχυρισμών περί γέννησης του πρώτου ανθρώπινου κλώνου, δικαστήριο στη Φλόριντα των ΗΠΑ διατάσσει τη συνδεόμενη με τους ραελιανούς Clonaid να αποκαλύψει άμεσα τα στοιχεία της Εύας και της μητέρας της.
Ο Τόμας Κένζινγκ, αντιπρόεδρος της αμφιλεγόμενης εταιρείας, υποχρεούται επίσης να παρουσιασθεί ενώπιον του δικαστηρίου μετά το εισαγγελικό αίτημα να οριστεί κηδεμόνας για το βρέφος, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Clonaid και ραελιανών ήλθε στη ζωή στις 26 Δεκεμβρίου διά της μεθόδου του κλωνισμού.
Ελλείψει, ωστόσο, αποδεικτικών στοιχείων (ταυτοποίηση του DNA βρέφους και μητέρας) η επιστημονική κοινότητα απορρίπτει τους εν λόγω ισχυρισμούς, συγκλίνοντας στο ενδεχόμενο μίας καλοστημένης φάρσας που έχει ως στόχο να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στη σέκτα των προερχόμενων από τους… εξωγήινους ραελιανών.
Όπως επισημαίνει το BBC, ο αντιπρόεδρος της Clonaid, Τόμας Κένζινγκ, ενημερώθηκε για τις δικαστικές κινήσεις στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον πλήθους πιστών στον Ραέλ, τον κατά κόσμον Κλόντ Βοριλόν και ιδρυτή της σέκτας. Μέχρι στιγμής, ο Κένζινγκ δεν έχει προβεί σε κάποια σχετική δήλωση.
Η Clonaid έχει ισχυριστεί ότι μητέρα της Εύας είναι μία 31χρονη Αμερικανίδα, ο σύζυγος της οποίας είναι στείρος. Και ενώ αρχικά η εταιρεία είχε προαναγγείλλει -διά στόματος της ανά τον πλανήτη πλέον γνωστής, Μπριζίτ Μπουασελιέ- πως οι αποδείξεις δεν θα αργήσουν να έλθουν, τελικώς οι ανεξάρτητες έρευνες ανεστάλησαν επ αόριστο λόγω της άρνησης των γονέων της Εύας να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυριακή η αλλαγή της ώρας – Αύριο, οι δείκτες του ρολογιού μία ώρα μπροστά
- Σπύρος Σκούρας, ο Έλληνας με το φτωχό υπόβαθρο που κατέκτησε το Χόλιγουντ του 20ού αιώνα
- Τραγωδία με 22 νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Ιεράπετρας – Πέταξαν τις σορούς στη θάλασσα
- Βουλιαγμένη: Σήμερα η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη από το «πηγάδι του Διαβόλου»
- Ο Άρης ψάχνεται για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς (pic)
- Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τα επαγγελματικά ακίνητα – «Πρωταθλητές» τα πράσινα γραφεία


