Το ρολόι στο μέλλον θα μας λέει τον καιρό και τις ειδήσεις, υποστηρίζει ο Μπιλ Γκέιτς
Ένα διαφορετικό ρολόι χειρός που θα μας ενημερώνει για τον καιρό και τις τελευταίες εξελίξεις και θα μας επιτρέπει να στέλνουμε μηνύματα παρουσίασε ο Μπιλ Γκέιτς. Ο επιχειρηματίας μίλησε για την τεχνολογία SPOT που θα ενσωματωθεί στα κοινά ρολόγια.
30
Ένα διαφορετικό ρολόι χειρός που θα μας ενημερώνει για τον καιρό και τις τελευταίες εξελίξεις και θα μας επιτρέπει να στέλνουμε μηνύματα παρουσίασε ο Μπιλ Γκέιτς. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας μίλησε για την τεχνολογία SPOT (Smart Personal Objects Technology) που θα ενσωματωθεί στα κοινά ρολόγια.
Μιλώντας στη Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας, ο Γκέιτς εξήγησε ότι χάρη στην «Τεχνολογία Έξυπνων Προσωπικών Αντικειμένων» όσοι αγοράζουν ρολόγια στο μέλλον θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τον καιρό, τις ειδήσεις, τα αποτελέσματα των αγαπημένων τους ομάδων, να στέλνουν μηνύματα και να είναι συνεπείς στα ραντεβού τους.
Τα σχετικά ηλεκτρονικά δεδομένα μεταδίδονται στα ρολόγια με πομπό FM και ήδη τα πρώτα από αυτά βρίσκονται στο στάδιο της δοκιμής. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν λίγους μήνες ακόμα, αφού το πρώτο ρολόι τέτοιου τύπου θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι του 2003.
Πάντως, τα σχέδια του δαιμόνιου Αμερικανού επιχειρηματία για τη χρήση της τεχνολογίας SPOT δεν σταματούν στα ρολόγια που θα φοράμε στον καρπό του χεριού μας. Η Microsoft έχει επενδύσει τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη και άλλων «έξυπνων συσκευών», όπως φορητές οθόνες που μπορούν να συνδεθούν με PC σε περιβάλλον δικτύου.
Πρόκειται για τις λεγόμενες Έξυπνες Οθόνες (Smart Display), που αποσυνδέονται από τον προσωπικό υπολογιστή, διατηρούν όμως την επικοινωνία με αυτόν, ασύρματα, στο ίδιο δωμάτιο. Μπορούν δε, να χρησιμοποιηθούν ως σημειωματάρια με ειδικό στυλό και θα αρχίσουν να πωλούνται σύντομα έναντι 1.000 δολαρίων.
Επίσης, η εταιρεία μελετά την κατασκευή μαγνητών ψυγείου που θα δίνουν στοιχεία και πληροφορίες για τιμές προϊόντων και εστιατορίων και άλλα σχετικά στοιχεία.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών, ο Μπιλ Γκέιτς χρησιμοποίησε και οπτικοακουστικό υλικό για να πείσει και τους πλέον δύσπιστους. Παρουσίασε βίντεο με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλιντον να δηλώνει ενθουσιασμένος με τα νέα προϊόντα της εταιρείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Νέα σενάρια από το εξωτερικό για Ράφα Σίλβα και ΑΕΚ
- Ινδία: Σφοδρή σύγκρουση τρένου με κοπάδι – Επτά ελέφαντες σκοτώθηκαν
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Λεβαντόφσκι: Βήματα προς το αντίο
- Βούλα: Χειροπέδες σε διακινητή ναρκωτικών – Είχε στην κατοχή του ακατέργαστη κάνναβη 69 κιλών
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου



