38

Με την Αντιγόνη του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο ανοίγει το Σάββατο η χειμερινή σεζόν του θεάτρου της Ρώμης «Αρτζεντίνα». Η παράσταση, έπειτα από την επιτυχημένη πορεία της στην Ελλάδα, ανεβαίνει για δύο βραδιές (Σάββατο και Κυριακή) στο ιταλικό θέατρο.

Οι δύο αυτές παραστάσεις αποτελούν την αρχή μιας συνεργασίας μεταξύ των δύο καλλιτεχνικών οργανισμών, που υπεγράφη την Πέμπτη ανάμεσα στο διευθυντή του θεάτρου της Ρώμης Τζιόρτζιο Αλμπερτάτσι και του αναπληρωτή διευθυντή του Εθνικού Κώστα Τσιάνου. Στο πλαίσιο αυτο τον Αύγουστο ο Αλμπερτάτσι θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο τις Μνήμες του Αδριανού.

Μιλώντας για την παράσταση του Εθνικού, ο Ιταλός σκηνοθέτης την χαρακτήρισε μεγάλο θεατρικό γεγονός, ενώ ο Έλληνας πρέσβης στη Ρώμη κ. Γεροκωστόπουλος δήλωσε ότι θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, πιθανότατα το καλοκαίρι, σε αρχαία ελληνικά θέατρα της Ιταλίας.

Η πρωταγωνίστρια Λυδία Κονιόρδου τόνισε πως σαν Ελληνες έχουμε κάτι να πούμε στην εποχή μας και γι αυτό είναι σημαντικό που το Εθνικό Θέατρο θα δώσει παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Μιλώντας για το ρόλο της είπε πως θέλησε να φωτίσει την Αντιγόνη με το φως του παρελθόντος, αλλά και του παρόντος, καταργώντας κάθε ηρωικό στοιχείο, αντιμετωπίζοντας το δίλημμα σαν μια ενέργεια υπεράσπισης της ελευθερίας.

Οι δύο παραστάσεις θα δοθούν με ιταλικούς υπότιτλους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ