Με επιτυχία ολοκληρώνεται η έκθεση για τον ελληνικό κλασικό πολιτισμό στο Βερολίνο
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η έκθεση Ελληνικός Κλασικός Πολιτισμός - Ιδέα ή πραγματικότητα, στο Μέγαρο Martin Gropius του Βερολίνου, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει με 100 περίπου αντικείμενα από 13 μουσεία της χώρας.
38
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η έκθεση Ελληνικός Κλασικός Πολιτισμός – Ιδέα ή πραγματικότητα, στο Μέγαρο Martin Gropius του Βερολίνου, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει με 100 περίπου αντικείμενα από 13 αρχαιολογικά μουσεία της χώρας.
«Σπάσαμε ρεκόρ. Οι επισκέπτες ξεπεράσαν τους 100.000. Ξεπεράσαμε σε θεατές ακόμη και την περυσινή έκθεση του διάσημου φωτογράφου Χέλμουτ Νιούτον. Και αυτό παρά τον ανταγωνισμό δεκάδων άλλων μουσείων, που προσφέρουν επίσης ελκυστικό θέαμα» δήλωσε στην εφημερίδα Το Βήμα, την Τρίτη, ο αρχαιολόγος Μάρτιν Μαϊσμπέργκερ, που συμμετείχε στη διοργάνωση της έκθεσης.
Από τις αρχές Ιουλίου η έκθεση θα «μετακομίσει» στο Μουσείο Kunst und Ausstellungshalle der Bundesrepublik της Βόννης. Αν και εκεί θα παρουσιαστεί μόνο το 60% των εκθεμάτων του Βερολίνου, αναμένεται να υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση του κοινού.
Η προσέλκυση χιλιάδων επισκεπτών δεν ήταν η μόνη επιτυχία της έκθεσης. Στόχος των διοργανωτών ήταν η δημιουργία μιας νέας αντίληψης περί του «κλασικού» με κύριο αποδέκτη τη νεολαία. Όπως τόνισε ο διευθυντής του Μουσείου Αρχαιοτήτων του Βερολίνου, Βολφ Ντίτερ Χάιλμαγερ, «θέλαμε να προκαλέσουμε απορίες και ερωτηματικά».
Το τελικό αποτέλεσμα; «Είχαμε αμέτρητες εκπομπές και δημοσιεύματα. Και τα σχόλιά τους ήταν από διθυραμβικά έως αρνητικά» συμπλήρωσε ο Μ.Μαϊσμπέργκερ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υπογραμμίσει την επιτυχία του εγχειρήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μοναρχία χτισμένη στη δουλεία: Πώς το βρετανικό στέμμα έγινε ο μεγαλύτερος αγοραστής σκλάβων στον κόσμο
- Γιάν Ομπλακ: Από τον Πειραιά στα… 100!
- Ποιος αντέχει την κανονικότητα; Σίγουρα όχι η τελευταία, ανδρική συλλογή του Dior
- «Ραγίζει καρδιές» ο πατέρας της 52χρονης που έχασε τη ζωή της στην κακοκαιρία – «Κάποιοι φταίνε»
- ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη του in: Η κοινωνία απαιτεί λογοδοσία – Η κυβέρνηση οργανώνει τη συγκάλυψη των υποκλοπών
- Game On: Η νέα εκπομπή της Betsson με την Φελίσια Τσαλαπάτη έφτασε



