Στον ISS επιβιβάστηκε ο δεύτερος «τουρίστας του διαστήματος», Μ.Σάτλγουορθ
Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) βρίσκεται από το Σάββατο ο δύτερος στην ιστορία «τουρίστας του διαστήματος», Μαρκ Σάτλγουορθ. Ο Νοτιοαφρικανός μεγιστάνας θα παραμείνει εκεί για οκτώ ημέρες.
28
Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) βρίσκεται από το Σάββατο ο δύτερος στην ιστορία «τουρίστας του διαστήματος», Μαρκ Σάτλγουορθ. Ο Νοτιοαφρικανός μεγιστάνας θα παραμείνει εκεί για οκτώ ημέρες πριν η κάψουλα Soyuz που τον μετέφερε πάρει το δρόμο της επιστροφής για τη στέπα του Καζακστάν, όπου θα προσγειωθεί στις 5 Μαΐου.
Το κέντρο ελέγχου στο Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ έδειξε ένα φίλμ με την πρόσδεση του Soyuz στον ISS, η οποία πραγματοποίηθηκε χωρίς προβλήματα στις 05:00 ώρα Ελλάδος, όπως μεταδίδει το Reuters. Επικράτησε ενθουσιασμός αλλά ο Σάτλγουορθ δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής δηλώσεις από την προσωρινή του κατοικία.
Μαζί του στο Soyuz βρίσκονταν ο εξαιρετικά έμπειρος Ρώσος κοσμοναύτης, Γιούρι Γκιζντένκο, και ο Ιταλός μηχανικός πτήσης, Ρομπέρτο Βιτόρι. Ο Νοτιοαφρικανός πλήρωσε για αυτή του την εμπειρία το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων· ποσό ανάλογο με τον πρωτοπόρο «τουρίστα του διαστήματος», τον Αμερικανό Ντένις Τίτο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόσο αυξήθηκε το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα το α’ εξάμηνο του 2025;
- TikTok: Ρεκόρ κερδοφορίας για την ιδιοκτήτρια ByteDance
- Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια 134-124 παρ: Οι Καταλανοί πήραν τη ματσάρα των τριών παρατάσεων!
- Πολωνία: Ο εθνικιστής πρόεδρος Ναβρότσκι κατηγορεί την Ουκρανία για «αχαριστία»
- Φαρμακευτικές: Νέα deal Τραμπ προ των πυλών για μείωση τιμών στις ΗΠΑ
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Βιλερμπάν (pic)




