Το Atlantis έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για παραμονή μιας εβδομάδας
Το διαστημικό λεωφορείο Atlantis έφτασε, την Τετάρτη, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μεταφέροντας ένα πλαίσιο στήριξης για μελλοντικές εργασίες. Για μία εβδομάδα, οι αστροναύτες θα επιδοθούν σε μία σειρά διαστημικών περιπάτων για την εγκατάστασή του.
29
Το διαστημικό λεωφορείο Atlantis έφτασε, την Τετάρτη, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μεταφέροντας ένα πλαίσιο στήριξης για μελλοντικές εργασίες. Για μία εβδομάδα, οι αστροναύτες θα επιδοθούν σε μία σειρά διαστημικών περιπάτων για την εγκατάστασή του.
Αυτοί ξεκινούν αμέσως μετά την προπαρασκευαστική δουλειά, που ξεκινά την Πέμπτη, οπότε η Έλεν Οχόα θα χρησιμοποιήσει τον ρομποτικό βραχίονα για να τοποθετήσει το αλουμινένιο πλαίσιο (μεγέθους όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου!) στον ISS.
«Η εξάσκηση που κάναμε στη Γη μάς προετοίμασε πολύ καλά γι αυτό» έλεγε, όταν κλήθηκε να απαντήσει εάν αισθάνεται νευρική που θα χειριστεί ένα εξάρτημα αξίας 600 εκατ. δολαρίων. Επάνω του, θα τοποθετηθούν γιγάντιοι ηλιακοί συλλέκτες και θερμαντικά σώματα.
Κατόπιν, δύο ομάδες αστροναυτών θα αναλάβουν, με διαδοχικούς περιπάτους στο διάστημα, να τοποθετήσουν την ασφάλεια του πλαισίου (το πιο σημαντικό μέρος της αποστολής) και να κάνουν τις απαραίτητες συνδέσεις ισχύος και πληροφοριών.
Ένας από αυτούς, ο Τζέρι Ρος, θα πραγματοποιήσει τους δύο από τους τέσσερις περιπάτους. Ήδη κατέχει το σχετικό αμερικανικό ρεκόρ, με επτά, ενώ με την εκτόξευση (που έγινε, έπειτα από πολλές δυσκολίες, τη Δευτέρα) έκανε ακόμη ένα: έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε επτά φορές στο διάστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Συνταγές: Νηστίσιμες και απολαυστικές
- Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας και μετασεισμός 4,7
- Ευρώπη: Ο Τσίπρας έβαλε το δίλημμα: Με τον Μερτς ή με τον Σάντσεθ
- Αλεξάνδρεια: Λύκοι κάνουν βόλτα έξω από σπίτια – Βίντεο ντοκουμέντο
- Παραίτηση – βόμβα της επικεφαλής της OpenAI Robotic – Ο ρόλος του Πενταγώνου
- ΑΟ Θύρας – Πανιώνιος Betsson 1-3: Οι «κυανέρυθρες» σήκωσαν το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους (vids)


