«Μια χαρά τα πάνε ο νόμος του Μουρ και το Internet» σύμφωνα με την Intel
«Ο νόμος του Μουρ -σύμφωνα με τον οποίο η επεξεργαστική ισχύς διπλασιάζεται κάθε 18 μήνες- και το Internet τα πάνε μια χαρά, και είναι το κλειδί για οικονομική ανάπτυξη» δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τσιπ, Intel.
39
Ο Γκρεγκ Μπάρετ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intel δήλωσε την Τρίτη ενώπιον 4.000 προγραμματιστών, μηχανικών υπολογιστών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων ότι οι οικονομίες παγκοσμίως οδηγούνται από τεχνολογίες και γι΄ αυτό οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν στην έρευνα και στην ανάπτυξη, μεσούσης της μεγαλύτερης κρίσης στην ιστορία της βιομηχανίας των ημιαγωγών.
Έτσι, η Intel δηλώνει ότι διαθέτει πλέον πέντε μείζονες εργοστασιακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν την τεχνολογικά προηγμένη παραγωγική διαδικασία των 0,13 μικρών. Η εταιρεία έχει επίσης ήδη προχωρήσει στην κατασκευή επεξεργαστών από μεγαλύτερους δίσκους πυριτίου 300mm -από 200mm στο παρελθόν. Ο συνδυασμός των δύο αυτών τεχνολογιών τής επιτρέπει να χωρέσει τέσσερις φορές περισσότερους επεξεργαστές στον ίδιο δίσκο πυριτίου, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους της παραγωγής τσιπ με παράλληλη αύξηση των επιδόσεών τους.
Όπως υποστηρίζει ο Μπάρετ, «δεν απέχουμε πολύ από την ημέρα που θα χωρέσουμε δύο δισεκατομμύρια τρανζίστορ σε ένα τσιπάκι που θα λειτουργεί με ταχύτητες έως και 30GHz». Σήμερα, ο ταχύτερος επεξεργαστής της εταιρείας λειτουργεί στα 2,2GHz.
Στο ετήσιο συνέδριο Intel Developer Forum η Intel ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου Intel Xeon για διακομιστές δύο επεξεργαστών που χρησιμοποιούν τεχνολογία πολυ-νηματικής επεξεργασίας και τη νέα αρχιτεκτονική Netburst. Σύμφωνα με την εταιρεία, χάρη στις τεχνολογίες αυτές και το νέο τσίπσετ E7500, η απόδοση των συστημάτων που θα βασίζονται σε αυτά θα αυξηθούν έως και 80%. Οι πρώτοι διακομιστές γενικής χρήσης με τους νέους Xeon αναμένονται από τις Compaq, Hewlett Packard, Fujitsu-Siemens, Dell, ΙΒΜ και NEC εντός των επόμενων μηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Young Sherlock»: Ο Γκάι Ρίτσι αναπλάθει τον Σέρλοκ Χολμς ως έφηβο ντετέκτιβ σε νέα σειρά μυστηρίου
- Πούτιν: Δηλώνει ότι θα εξετάσει την υπόθεση του Γάλλου Λοράν Βινατιέ που είναι φυλακισμένος στη Ρωσία
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την Κένια Καρκάσες με ένα εντυπωσιακό βίντεο
- Γιατί δεν προχωρούν οι εκταφές των θυμάτων στα Τέμπη – Τι λένε οι Αρχές για τα εργαστήρια και ο ρόλος των τεχνικών συμβούλων
- Γάζα: Για «αποδεκτά από όλες τις πλευρές κράτη» μιλά ο Ρούμπιο για τη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης
- FIFA: Οι 16 Ευρωπαίοι διαιτητές που είναι υποψήφιοι για το Μουντιάλ 2026





