Περίπατος στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού από Aμερικανούς αστροναύτες
Δύο Αμερικανοί αστροναύτες διενήργησαν την Τετάρτη εκτεταμένη άσκηση διάρκειας 5,5 ωρών έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS. Ήταν η πρώτη διαστημική έξοδος αστροναυτών οργανωμένη από τη NASA, χωρίς μάλιστα την παρουσία διαστημικού λεωφορείου.
39
Οι Αμερικανοί αστροναύτες Καρλ Γουόλς και Νταν Μπερς βγήκαν από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Τετάρτη με σκοπό να κάνουν μια δύσκολη άσκηση για τη σύνδεση καλωδίων, τη μεταφορά εργαλείων και τη φωτογράφηση εξωτερικού μέρους του ISS.
Οι δύο αστροναύτες έφεραν εις πέρας την άσκηση με «βαθμό 10», αφού την ολοκλήρωσαν μία ώρα ταχύτερα από το αναμενόμενο και μάλιστα χωρίς διαστημικό λεωφορείο, μεταδίδει το Reuters.
Καμία από τις ενέργειές τους δεν ήταν κρίσιμης σημασίας, σύμφωνα με τη NASA. Ο πραγματικός στόχος της άσκησης ήταν να κρίνουν την κατάσταση του αμερικανικού εξοπλισμού, των συστημάτων και των διαδικασιών πριν οι αστροναύτες αναλάβουν πιο κρίσιμες εργασίες στο εξωτερικό τμήμα του ISS.
Οι Μπερς και Γουόλς είχαν εκπαιδευτεί επί δέκα εβδομάδες για αυτόν τον «περίπατο» με τη χρήση προγραμμάτων εικονικής πραγματικότητας στο εσωτερικό του Σταθμού. Αντίθετα, οι αστροναύτες διαστημικών λεωφορείων εκπαιδεύονται μπαίνοντας σε μια τεράστια δεξαμενή νερού όπου οι συνθήκες ομοιάζουν με εκείνες που επικρατούν στο διάστημα και η εκπαίδευσή τους αυτή διαρκεί μήνες ή ακόμα και χρόνια, ενώ ολοκληρώνεται λίγο πριν το διαστημικό τους ταξίδι.
Παρά το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη διαστημική έξοδος των αστροναυτών οργανωμένη από τη NASA, και οι δύο (ξεχωριστά) είχαν στο παρελθόν συνοδεύσει τον Ρώσο κοσμοναύτη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, Γιούρι Ονουφριένκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη και αδιάφορη για λύσεις στον πρωτογενή τομέα η κυβέρνηση
- Η ΚΕΔΕ στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής
- Ταυτοποιήθηκαν οι δύο 24χρονοι που παραβίαζαν κόκκινα με μηχανή – Πώς προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους
- «A House of Dynamite»: Tι θα έκανε ένας πρόεδρος μπροστά σε μια πυρηνική επίθεση; – Ειδικοί απαντούν
- «Παιχνίδια» παγκόσμιας εξουσίας – Ο αποδυναμωμένος ΟΗΕ, η διεθνής αταξία και μια κομβική διαδοχή




