Πιστοποιήθηκε η ταυτότητα του έργου του Σαγκάλ που είχε κλαπεί από το Εβραϊκό Μουσείο
Πιστοποιήθηκε τελικά η ταυτότητα του πίνακα που είχε βρεθεί πριν από λίγο καιρό σε ταχυδρομείο του Κάνσας. Πρόκειται για το έργο του Μαρκ Σαγκάλ Πάνω από το Μπιτέσκ, που είχε κλαπεί από το Εβραϊκό Μουσείο τον Ιούνιο του 2001.
38
Πιστοποιήθηκε τελικά η ταυτότητα του πίνακα που είχε βρεθεί πριν από λίγο καιρό σε ταχυδρομείο του Κάνσας. Πρόκειται για το έργο του Μαρκ Σαγκάλ Πάνω από το Μπιτέσκ, που είχε κλαπεί από το Εβραϊκό Μουσείο της Νέας Υόρκης, τον Ιούνιο του 2001.
Τον πίνακα είχε κλέψει ομάδα αυτοαποκαλούμενη «Διεθνής Επιτροπή για την Τέχνη και την Ειρήνη», η οποία αντί για λύτρα ζητούσε την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Η αξία του έργου του Ρώσου καλλιτέχνη υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο ένα εκατ. δολάρια.
Η ταυτότητα του πίνακα πιστοποιήθηκε από την εγγονή του Σαγκάλ, Μπέλα Μέγιερ, που είναι αυθεντία στο έργο του. Εξετάζοντας το εξωτερικό πλαίσιο του έργου διαπίστωσε ότι υπήρχε μια ομάδα αριθμών, η σημασία των οποίων, όμως, δεν είναι γνωστή. Η ίδια είπε ότι ο παππούς της συνήθιζε να βάζει διάφορα διακριτικά στα έργα του, όπως αριθμοί.
Το έργο, πάντως, θα παραμείνει στα χέρια του FBI μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την κλοπή. Η απουσία του έργου έγινε αντιληπτή από τους φύλακες του μουσείου έπειτα από ένα πάρτι, στο οποίο παρευρίσκονταν 200 περίπου άτομα. Στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι επρόκειτο για μια συνηθισμένη κλοπή έργου τέχνης, αλλά η επιστολή της οργάνωσης έστρεψε την προσοχή σε άλλη κατεύθυνση.
Λίγο καιρό αργότερα, το έργο βρέθηκε ανάμεσα στα ανεπίδοτα δέματα ενός ταχυδρομείου του Κάνσας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
- Ετοιμάζεται για Premier League o Μανδάς: «Συμφωνία της Μπόρνμουθ με τη Λάτσιο»
- Ο Bad Bunny γράφει ήδη ιστορία στο φετινό Super Bowl – Και ακόμα δεν έχει ανέβει στη σκηνή του halftime show
- Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε στάβλο στην Πηνεία Ηλείας – Δεκάδες ζώα χάθηκαν
- Στις Βρυξέλλες ο Ανδρουλάκης για να συμμετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
- Ο Γιώργος Λάνθιμος κόντρα στη συμμετοχή των ομάδων του Ισραήλ στην Ευρώπη (vid)


