
Αρωμα Τσάρλι Τσάπλιν στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου
Ο Τσάρλι Τσάπλιν, ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του αιώνα που πέρασε, θα τιμηθεί στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου, που θα διαρκέσει από τις 6 -17 Φεβρουαρίου. Οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν νέα κόπια της ταινίας «Ο Μέγαλος Δικτάτορας».
30
Ο Τσάρλι Τσάπλιν, ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του αιώνα που πέρασε, θα τιμηθεί στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να παρουσιάσουν μια νέα κόπια της θρυλικής ταινίας «Ο Μέγαλος Δικτάτορας». Η Berlinale θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 17 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με το BBC, στην παρουσίαση της ταινίας θα παραβρεθούν και αρκετά από τα μέλη της οικογένειας του κορυφαίου Βρετανού ηθοποιού. Η ταινία «Ο Μεγάλος Δικτάτορας» γυρίστηκε το 1940 και όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ο ίδιος ο Τσάπλιν ήθελε διαφορετικό τέλος από αυτό που τελικά γυρίστηκε.
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ -του τρίτου σημαντικότερου στην Ευρώπη μετά τις Κάννες και τη Βενετία- θα διαγωνιστούν 23 ταινίες, μεταξύ των οποίων το φιλμ A Beautiful Mind, που πριν από λίγες ημέρες κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της Berlinale θα παρουσιαστούν 400 ταινίες από όλο τον κόσμο.
Υπενθυμίζεται ότι τη Χρυσή Αρκτο του Φεστιβάλ για το 2001 κέρδισε ο Γάλλος Πατρίς Σερό με την ταινία Intimacy.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γκολ και highlights από όλα τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «8» του Champions League (vid)
- Ανοίγουν οι Άγιοι Τόποι στα Ιεροσόλυμα – Κανονικά το Άγιο Φως στην Ελλάδα
- Γιορτή σήμερα 9 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2: Η αποβολή του Κουμπαρσί άνοιξε τον δρόμο για τους φιλοξενούμενους (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]
- Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ 2-0: Επίδειξη δύναμης από τους πρωταθλητές Ευρώπης (vids)





