29

Αφού νίκησε το φαβορί (τον Παναθηναϊκό, εν προκειμένω), δεν τη σταματά κανείς, θα λεγαν κάποιοι -και οι Κροάτες της Τσιμπόνα τους επιβεβαίωσαν, πρωταγωνιστώντας σε ένα θεότρελλο σενάριο: απόντες από τους τελικούς και των δύο διοργανώσεων της περσινής περιόδου, ήλθαν από το πουθενά για να αναδειχθούν… υπερπρωταθλητές Ευρώπης!

Το σερί των Κροατών συνεχίστηκε ως τον τελικό του Opening Tournament -ως άλλη «φονεύς των γιγάντων», η Τσιμπόνα νίκησε (μετά τον Παναθηναϊκό και την Κίντερ) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 78-67 και φόρεσε το στέμμα της υπερπρωταθλήτριας Ευρώπης.


Για την επικράτηση της Τσιμπόνα το μερίδιο του λέοντος αποδίδεται στους Μπάουμαν (18π.) και Οκούνσκι (13π.) -απέναντι, ο ΜακΝτόναλντ έβαλε 20 (με τέσσερα τρίποντα), χωρίς όμως να αλλάξει ο ρους της ιστορίας, που θα καταγράψει την κροατική ομάδα ως την πρώτη που κατέκτησε τον -άτυπο, αλλά ζηλευτό- τίτλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ