Αγνωστοι αφαίρεσαν 14 πίνακες μεγάλης αξίας από την οικία γνωστής Ισπανίδας συλλέκτριας
Τουλάχιστον 14 πίνακες μεγάλης αξίας αφαίρεσαν από το σπίτι της Έστερ Κόπλοβιτς, μιας από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, άγνωστοι την Πέμπτη. Η ληστεία έγινε στο προάστιο Τσαμαρτίν της Μαδρίτης, ενώ μεταξύ των έργων τέχνης που εκλάπησαν είναι έργα του Γκόγια και του Χουάν Γκρις.
30
Τουλάχιστον 14 πίνακες μεγάλης αξίας αφαίρεσαν από το σπίτι της Έστερ Κόπλοβιτς, μιας από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, άγνωστοι την Πέμπτη. Η ληστεία έγινε στο προάστιο Τσαμαρτίν της Μαδρίτης, ενώ μεταξύ των έργων τέχνης που εκλάπησαν είναι έργα του Γκόγια και του Χουάν Γκρις.
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, οι ληστές μπήκαν στο σπίτι της Κόπλοβιτς κυριολεκτικά από την πόρτα χτυπώντας μάλιστα το κουδούνι. Αφού ακινητοποίησαν τον φύλακα, κατευθύνθηκαν στο χώρο του διαμερίσματος, όπου βρίσκονταν οι πίνακες, τους αφαίρεσαν και τράπηκαν σε φυγή με ένα μικρό φορτηγό. Η συνολική αξία των έργων τέχνης που εκλάπησαν αγγίζει τα 280 δισεκατομμύρια δραχμές.
Η ίδια η Έστερ Κόπλοβιτς, η οποία δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα έχει ήδη προσφέρει υψηλότατη αμοιβή σε όποιον προσφέρει οποιαδήποτε πληροφορία για τους δράστες. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες ήταν τέσσερις και ότι μάλλον πρόκειται για «ληστεία κατά παραγγελία» πιθανότατα από συλλέκτη στις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεστ αλήθειας στον Μακρόν – Ποιες αμαρτίες απέκρυψε στο Νταβός
- Η Ναόμι Οσάκα ντύθηκε Μέδουσα στο Αυστραλιανό Όπεν και πυράκτωσε τις εντυπώσεις
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews




