75

Ανυποψίαστος για το τι θα επακολουθήσει ήταν ο τεχνικός της εθνικής ομάδας του Εκουαδόρ, όταν έβγαινε από το ξενοδοχείο όπου λίγη ώρα νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η σύσκεψη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Τον Ερνάν Ντάριο Γκόμες «υποδέχτηκαν» κατά την έξοδό του άγνωστοι «φιλοδωρώντας» τον με σφαίρες, με αποτέλεσμα ο Κολομβιανός προπονητής να τραυματιστεί ελαφρά.

Το Εκουαδόρ είναι η ομάδα έκπληξη του προκριματικού ομίλου της Νοτίου Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2002, αφού βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης και διεκδικεί με ιδιαίτερες αξιώσεις την πρόκριση.


Η επίθεση στον Κολομβιανό προπονητή, Ερνάν Ντάριο Γκόμες, έγινε το βράδυ της Τρίτης, οπότε συμμετείχε σε σύσκεψη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας. Κατά την έξοδό του από το ξενοδοχείο, όπου έγινε η σύσκεψη, δέχτηκε επίθεση από αγνώστους, που τον πυροβόλησαν, και, πριν προλάβει κάποιος να αντιδράσει, οι δράστες εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι.


Ο Γκόμες διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Μυστήριο, ωστόσο, αποτελεί το κίνητρο που τους οδήγησε στην «ενέδρα» κατά του Κολομβιανού προπονητή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό