Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Η διεύρυνση της ΕΕ κυριάρχησε στη συνάντηση του Σημίτη με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας

Η διεύρυνση της ΕΕ κυριάρχησε στη συνάντηση του Σημίτη με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας

Οι σχέσεις Ελλάδας - Πολωνίας καθώς και το θέμα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητήθηκαν σε συνάντηση, διάρκειας περίπου δύο ωρών, που είχε το Σάββατο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Πολωνό ομόλογό του, Γιέρζι Μπούζεκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας.

25

Οι σχέσεις Ελλάδας – Πολωνίας καθώς και το θέμα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητήθηκαν σε συνάντηση, διάρκειας περίπου δύο ωρών, που είχε το Σάββατο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Πολωνό ομόλογό του, Γιέρζι Μπούζεκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας.

Ο κ. Σημίτης, αφού χαρακτήρισε πολύ φιλική τη συνομιλία του με τον κ. Μπούζεκ, υπογράμμισε ότι κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε πως οι διμερείς σχέσεις εξελίσσονται ικανοποιητικά. Προσέθεσε δε ότι η παρουσία της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Πολωνία συνεχώς ενδυναμώνεται και αναπτύσσονται νέες πρωτοβουλίες.


«Εμείς θέλουμε να υπάρχουν επενδύσεις στην περιοχή, διότι η Πολωνία είναι ένας χώρος από τον οποίο μπορούν να επεκταθούν δραστηριότητες, ιδίως προς την Ουκρανία και τη Ρωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός.


Κεντρικό θέμα της συζήτησης των δύο ανδρών ήταν η διεύρυνση της ΕΕ και η διαδικασία ένταξης της Πολωνίας σε αυτήν. «Είμαστε στο πλευρό της Πολωνίας και συμμεριζόμαστε την επιδίωξή της, οι υφιστάμενες τώρα διαδικασίες για τη διαπραγμάτευση των θεμάτων που πρέπει να λυθούν ώστε να ενταχθεί η Πολωνία, να επισπευτούν και να τελειώσουν το αργότερο το 2002, ώστε να κλείσει αυτή η διαδικασία της διεύρυνσης, η οποία θα αφορά για παράδειγμα και στην Κύπρο. Πρέπει λοιπόν οι διαδικασίες ένταξης να λήξουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2002, ώστε από 1η Ιανουαρίου 2003 να ισχύσει η νέα μορφή της Ένωσης» υπογράμμισε ο κ. Σημίτης.


Από την πλευρά του, ο κ. Μπούζεκ σημείωσε ότι οι διμερείς σχέσεις είναι πολύ καλές και κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω βελτίωσης και εμβάθυνσής τους. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών ένταξης της Πολωνίας στην ΕΕ, καθώς και για την υποστήριξη που παρείχε ο κ. Σημίτης στην πολωνική αντιπροσωπεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies