Στους ΟΤΑ παραχωρούνται οι περιαστικές δασικές εκτάσεις του υπουργείου Γεωργίας
Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Γεωργίας το νομοσχέδιο για την παραχώρηση των περιαστικών δασών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), όπως δήλωσε την Παρασκευή από τα Ιωάννινα ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Ανωμερίτης.
25
Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Γεωργίας το νομοσχέδιο για την παραχώρηση των περιαστικών δασών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), όπως δήλωσε την Παρασκευή από τα Ιωάννινα ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Ανωμερίτης.
«Τα περιαστικά δάση καθώς και πάρκα, πλατείες, που παραμένουν στην ιδιοκτησία του υπουργείου Γεωργίας, θα δοθούν στους ΟΤΑ, ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών τους» τόνισε ο υπουργός Γεωργίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τους τοπικούς φορείς, στην οποία συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του.
Ο κ. Ανωμερίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία του υπουργείου με την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία είναι απαραίτητη ώστε να επιτευχθούν οι τρεις βασικοί στόχοι που έχει θέσει το υπουργείο. Αυτοί αφορούν στους υδάτινους πόρους και τη διαχείρισή τους, στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της υπαίθρου.
Για τα Σχέδια Αγροτικής Ανάπτυξης, ύψους 1,25 τρισεκατομμυρίων δραχμών, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο υπουργός τόνισε ότι τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν η διατήρηση και η αύξηση του αγροτικού εισοδήματος.
«Καμιά πολιτική του υπουργείου δεν θα πετύχει, αν δεν στηριχθεί στο συνεταιριστικό κίνημα, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις παραγωγικές δυνάμεις. Ήρθε η ώρα να παίξουν οι συνεταιρισμοί το ρόλο τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ανωμερίτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442