63

Ο 46χρονος Γερμανός Τόμας Μπαχ, Ολυμπιονίκης της ξιφασκίας στους Αγώνες της Μελβούρνης το 1976, είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η εκλογή του έγινε κατά τη διάρκεια της συνόδου της ΔΟΕ, που περιλάμβανε και την προσθήκη τεσσάρων ακόμα μελών στην εκτελεστική επιτροπή. Η Γκουνίλα Λίντμπεργκ εκλέχτηκε μεταξύ των έξι υποψηφίων, στους οποίους συμπεριλαμβανόταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Λάμπης Νικολάου.

Ο Νικολάου είχε υποβάλει υποψηφιότητα για μια θέση στο 15μελές σώμα της εκτελεστικής επιτροπής, αλλά τα μέλη της ΔΟΕ προτίμησαν να στηρίξουν εκείνη της Σουηδέζας Λίντμπεργκ, η οποία, σε αντίθεση με άλλα δύο μέλη, εκλέχτηκε μέσω της ψηφοφορίας.


Πρόκειται για την πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας, η οποία είναι η δεύτερη γυναίκα που εκλέγεται στην εκτελεστική επιτροπή, έπειτα από την αντιπρόεδρο της ΔΟΕ, Ανίτα ντε Φραντζ.


Εξάλλου, ο Τόμας Μπαχ, τέταρτος αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, φέρεται υποψήφιος για την προεδρία της ΔΟΕ.


Με την εκλογή του αντικαθιστά τον Καναδό Ντικ Πάουντ, που αποσύρθηκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press