75

Ο πρώτος Ελληνας αθλητής του κανόε καγιάκ που θα λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες αναχωρεί την Παρασκευή με προορισμό το Σίδνεϊ. Λίγες ημέρες μετά την ειδοποίησή του από τη Διεθνή Ομοσπονδία για εξασφάλιση της συμμετοχής του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης μεταβαίνει στο Σίδνεϊ με τον προπονητή του Εμίλ Μπαρμπούλοφ.

Ο Κιλιγκαρίδης θα αγωνιστεί στις κατηγορίες C1 1000 μ. και 500 μ. και, παρά το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα λάβει μέρος σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, ο προπονητής του, που έχει λάβει μέρος τρεις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ευελπιστεί ότι θα τον βοηθήσει με την εμπειρία του.


Πάμε στο Σίδνεϊ έχοντας το βάρος των πρωτάρηδων, αφού για πρώτη φορά Ελληνας αθλητής θα πάρει μέρος σε αυτό το άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξήγησε ο Μπαρμπούλοφ.


Αυτό βέβαια ισχύει περισσότερο για τον αθλητή, αφού εγώ ελπίζω να του μεταδώσω την εμπειρία μου από τις τρεις συμμετοχές μου. Μεγάλος μας στόχος ο τελικός του αγωνίσματος, και ελπίζω η μέρα του ταξιδιού, που συμπίπτει με την ημέρα των γενεθλίων μου, να φέρει γούρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ